0 0
Ananász kókusz tartlet

Ananász kókusz tartlet

Elkészítés

Megoszt

A kókusz és az ananász összhangja már a Pina colada koktélnál bizonyított. Próbáljátok ki tartlet formában is!

Tart formát itt találsz: http://desszertmesek.hu/piacter-aliexpress-linkek/

Tart tészta

  • 200 g liszt
  • 120 g vaj
  • 90 g porcukor
  • 40 g mandula liszt
  • 35 g kakaó por
  • 1 db egész tojás

A lisztet, porcukrot, kakaót és a mandula lisztet beletesszük a konyhagép üstjébe és keverőkarral elkezdjük keverni. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat majd legvégül az egész tojást. Mikor a tészta összeállt, kivesszük az üstből és fél órára betesszük pihentetni a hűtőbe. Két sütőpapír között kb. 2-3 milliméteresre nyújtjuk, és pár percre a fagyasztóba tesszük (könnyebb vele dolgozni). Kiszúrjuk olyan nagyra, amekkora a tartlet forma alja, majd kb. 2 cm széles csíkot vágunk és a tartlet forma oldalát is kibéleljük. Óvatosan nekinyomjuk, méretre vágjuk és az alját is apró mozdulatokkal egybe dolgozzuk. Végül a felesleget levágjuk a tetejéről. A szép kis kosárkát alufóliával kibéleljük és babot vagy rizst szórunk rá, hogy sülés közben megőrizze a formáját. (A formatartáshoz használt babot, tegyük el, mert még sokszor felhasználhatjuk) 160-170 fokon 15 perc alatt kisütjük, ha kihűlt, akkor óvatosan kés segítségével kiemeljük a formából.

 

Ananász töltelék

  • 1 egész friss ananász
  • 200 g + 50 g cukor vagy barna cukor
  • 4 g pektin
  • 4 lap zselatin
  • rum ízlés szerint

Megtisztítjuk az ananászt, a közepét eltávolítjuk. Felkockázzuk és a 200 g cukorral lassú tűzön egy-másfél órát főzzük. A rumot is adjuk hozzá a főzés elején, nagyon finom ízt ad az ananásznak. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk az 50 g cukorban elkevert 4 g pektint, azzal együtt még 5 percig nagyobb lángon főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a hideg vízbe áztatott zselatint. Ez után a kisült tartlet formákba adagoljuk.

 

Kókuszos mousse

  • 100 g fehér csoki
  • 3 tojás
  • 100 g kókuszreszelék
  • 60 g cukor
  • 1 liter tejszín habbá verve
  • 10 lap zselatin

A tojást, fehér csokit, kókuszt, cukrot vízgőz felett 50-60 C-ig felmelegítjük folyamatos keverés mellett. Ez után szoba hőmérsékletűre hűtjük (segíthetjük a folyamatot hideg vizes fürdővel) Finom mozdulatokkal, hogy a mousse habos textúráját megőrizzük, belekeverjük a felvert tejszínhabot, amihez hozzáadjuk az előzőleg 7 percre hideg vízbe áztatott majd felolvasztott zselatin lapot. Betehetjük egy fél órára a hűtőbe, hogy kicsit kezdjen dermedni a krém. Töltés előtt keverjük át.

Összeállítás:

Az ananász tölteléket már a kosárkákba adagoltuk, mikor meleg és folyós állagú volt. Amíg a mousse elkészült, a kosárkákban kihűlt a töltelék. Habzsákból tetszés szerinti csővel, csúcsos formába kinyomjuk kókusz mousse-t. Szeletelt mandulával és csoki forgáccsal díszíthetjük a látvány és az íz fokozása érdekében.

Kókusz ananász tartlet
Kókusz ananász tartlet

 

 

 

(Visited 606 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Húsvéti tojás
previous
Tükörglazúros húsvéti tojás
epres csoki tortácska
következő
Csokis epres tortácska tükörglazúrral
  • 606 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Húsvéti tojás
previous
Tükörglazúros húsvéti tojás
epres csoki tortácska
következő
Csokis epres tortácska tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás