0 0
Cukrozott citromhéj

Cukrozott citromhéj

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

A sokszínű citromhéj! Gondoltátok, hogy mennyi felhasználási lehetőséget rejt? Díszítésnek, süteménybe, túrós töltelékbe, bóléba, pici üvegcsébe rejtve gasztroajándéknak…

Elkészítés:
A citromot meleg vízben megmossuk, jól megdörzsöljük a héját szivaccsal, hogy lejöjjön róla a viaszos bevonat.
Zöldséghámozóval meghámozzuk. Az így kapott héjakat, vékony 1 milliméteres csíkokra vágjuk. A kapott citrom csíkokat vízben felfőzzük, forrás után a vizet leöntjük róla, majd tiszta vízzel megismételjük a folyamatot. Ezzel eltávolítjuk a keserű ízt a héjból.
3 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot, ebben főzzük fel a citromhéjat. Forrás után 15 percig gyöngyözve főzzük, hogy jól átjárhassa a cukor. Optimális esetben a cukros főzővízben 3-4 órát állni hagyjuk. Ha nagyon sürgős, akkor azonnal is használható.
A cukros vízből kiemelve leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, papírtörlőn megszárítjuk. Hűtőben hosszabb ideig is eláll.

(Visited 903 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
previous
Szeder coulisse
következő
Málna-joghurt torta tükörglazúrral
  • 903 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

1 db citrom
200 g cukor

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Szeder coulisse
következő
Málna-joghurt torta tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás