Alma chips
Hozzávalók
-
Alma chips
-
5 db Alma
-
300 g cukor
-
300 g víz
-
4 g aszkorbin sav
Elkészítés
Ti is szeretitek az alma chipset? Mi is nagyon szeretjük a gyerekekkel és díszítésnek sem utolsó! 🙂
Elkészítése:
- A vizet, cukrot és az aszkorbinsavat egy fazékban felfőzzük. A forráspont elérése és a cukor oldódása után tartsuk a tűzhelyen, hogy forró maradjon.
- Mossuk meg az almát és 1 maximum 2mm vastagra szeljük. Ehhez szeletelőt használhatunk, így biztosan egyenletes lesz a végeredmény.
- A szirupot ráöntjük az almára, majd hagyjuk benne kihűlni. Ügyeljünk arra, hogy az almát teljesen befedje a szirup. Egy éjszakára berakhatjuk a hűtőbe. Másnap kiszedjük a szeleteket a szirupból és egy konyharuhán lecsepegtetjük. Nem kell teljesen szárazra, mert ha rátapad egy picit a szilikon lapra, akkor szép egyenletes formája marad és nem lesz hullámos a széle.
- A szilikon lapon fekvő, kissé megszikkadt almát betesszük a sütőbe 65 fokra kb. 3,5-4 órára.
- Elkészült az alma chips-ünk! Melegen könnyebb leszedni, mert rugalmas és nem fog törni. Ha elmulasztottuk melegen leszedni, akkor sincs gond, hidegen alá kell vágni egy késsel a szeletkéknek és szépen leválik a szilikonlapról.
(Visited 316 times, 1 visits today)
Recept értékelések
Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Close
Értékeléshez be kell jelentkezni