Körte chips recept

0 0
Körte chips recept

Hozzávalók

  • Körte chips

Elkészítés

Megoszt

Indul a körte szezon! A finom, zamatos, ízletes körtéből készíthetünk körte chipszet!

 

  1. A vizet, cukrot és az aszkorbinsavat egy fazékban felfőzzük. A forráspont elérése és a cukor oldódása után tartsuk a tűzhelyen, hogy forró maradjon.
  2. Mossuk meg a körtét és 1 maximum 2mm vastagra szeljük. Ehhez szeletelőt használhatunk, így biztosan egyenletes lesz a végeredmény.
  3. A szirupot ráöntjük akörtére, majd hagyjuk benne kihűlni. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje a szirup. Egy éjszakára berakhatjuk a hűtőbe. Másnap kiszedjük a szeleteket a szirupból és egy konyharuhán lecsepegtetjük. Nem kell teljesen szárazra, mert ha rátapad egy picit a szilikon lapra, akkor szép egyenletes formája marad és nem lesz hullámos a széle.
  4. A szilikon lapon fekvő, kissé megszikkadt körtétt betesszük a sütőbe 65 fokra kb. 3,5-4 órára.
  5. Elkészült a körte chips-ünk! Melegen könnyebb leszedni, mert rugalmas és nem fog törni. Ha elmulasztottuk melegen leszedni, akkor sincs gond, hidegen alá kell vágni egy késsel a szeletkéknek és szépen leválik a szilikonlapról. (Vagy ismét pár percre felmelegítjük a sütőben és újra rugalmassá válik.
(Visited 1 814 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csoki brownie
previous
Csokoládé Brownie
sárgabarackos fekete macaron
következő
Sárgabarackos fekete macaron
  • 1 814 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Körte chips
2 db körte
300 g cukor
300 g víz
4 g aszkorbin sav

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csoki brownie
previous
Csokoládé Brownie
sárgabarackos fekete macaron
következő
Sárgabarackos fekete macaron

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás