0 0

Alma chips

Hozzávalók

  • Alma chips

Elkészítés

Megoszt

Ti is szeretitek az alma chipset? Mi is nagyon szeretjük a gyerekekkel és díszítésnek sem utolsó! 🙂

 

Elkészítése:

  1. A vizet, cukrot és az aszkorbinsavat egy fazékban felfőzzük. A forráspont elérése és a cukor oldódása után tartsuk a tűzhelyen, hogy forró maradjon.
  2. Mossuk meg az almát és 1 maximum 2mm vastagra szeljük. Ehhez szeletelőt használhatunk, így biztosan egyenletes lesz a végeredmény.
  3. A szirupot ráöntjük az almára, majd hagyjuk benne kihűlni. Ügyeljünk arra, hogy az almát teljesen befedje a szirup. Egy éjszakára berakhatjuk a hűtőbe. Másnap kiszedjük a szeleteket a szirupból és egy konyharuhán lecsepegtetjük. Nem kell teljesen szárazra, mert ha rátapad egy picit a szilikon lapra, akkor szép egyenletes formája marad és nem lesz hullámos a széle.
  4. A szilikon lapon fekvő, kissé megszikkadt almát betesszük a sütőbe 65 fokra kb. 3,5-4 órára.
  5. Elkészült az alma chips-ünk! Melegen könnyebb leszedni, mert rugalmas és nem fog törni. Ha elmulasztottuk melegen leszedni, akkor sincs gond, hidegen alá kell vágni egy késsel a szeletkéknek és szépen leválik a szilikonlapról.
(Visited 272 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Almás batyu borhabbal
previous
Almás batyu borhabbal
Sült túró torta
következő
Sült túrótorta eper szósszal
  • 272 Megtekintés
  • Könnyű

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Alma chips
5 db Alma
300 g cukor
300 g víz
4 g aszkorbin sav

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás batyu borhabbal
previous
Almás batyu borhabbal
Sült túró torta
következő
Sült túrótorta eper szósszal

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás