
Cukrászkrém 2.
Elkészítés
Ezt a cukrászkrémet nagyon sok sütemény alapjaként vagy hozzávalójaként felhasználhatjuk. A Desszertmesék recepteknél is többször előfordul. Összességében minden olyan helyre kiváló választás, ahol pudingot használnánk. Sokkal teltebb, krémesebb és nem utolsó sorban finomabb ez a gazdag összetevőkből álló alapkrém.
Hozzávalók:
- 800 ml tej
- 200 ml tejszín
- 120 g cukor
- 8 db tojás sárgája
- 90 g kukorica keményítő
- 1 db vanília rúd
- 80 g vaj
A tejet, tejszínt, cukrot, és a kikapart vanília belsőt felrakjuk melegíteni. A kukorica keményítőt és a tojás sárgáját egy edénybe mérjük. Amikor a tej már langyos, kiveszünk belőle kb. 150 ml-t és a keményítőre öntjük. Szép simára keverünk egy habverővel, de a botmixer is jó szolgálatot tehet ilyenkor.
Ha felforrt a tej, levesszük a tűzről és a keményítős tejet egy mozdulattal beleöntjük, habverővel simára keverjük.
Ha nagyon folyékony akkor vissza kell a tűzre helyezni és sűríteni rajta.
Amikor elkészült, üstbe helyezzük és állandó keverés mellet hűtjük ki, mert így szép krémes lesz. Mikor lehűlt 50 fokra, hozzáadjuk a vajat is. Kihűlve, zárt edényben vagy dobozban, hűtőben 1 hétig eláll.