0 0
Sült túrótorta eper szósszal

Sült túrótorta eper szósszal

Hozzávalók

  • Torta alap

  • Túró töltelék

  • Eper szósz

Elkészítés

Megoszt

Szeretjük a túrótortát! Ezt a változatot különösen. Sült, mégis krémes, zamatos, nem száraz. A mentalevéllel megbolondított eperszósz pedig istenien illik mellé. Süssétek meg, próbáljátok ki!

Tortaformát itt találtok: Kapcsos tortaforma

(Visited 1 433 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Torta alap

24 cm-es kapcsos tortaformához:
Összemérjük az alapanyagokat egy edénybe és kézzel összedolgozzuk majd behelyezzük egy fél órára a hűtőbe pihenni.
Ha megpihent kb. kör formára kinyújtjuk, picit nagyobbra, mint a forma, amibe sütni fogjuk.
A formát előkészítjük: vagy formaleválasztó spray-el, vagy pedig vajjal és liszttel, hogy a kész tortát majd könnyen ki tudjuk emelni.
Belehelyezzük a kinyújtott tésztát, úgy, hogy kicsit a forma oldalára is kerüljön. Ujjunkkal szépen eligazgatjuk, megnyomkodjuk.
Késsel vagy villával megszurkáljuk a közepét, hogy ne púposodjon fel sülés közben.
160 fokos, légkeveréses sütőben 10 percig, világosbarnára elősütjük.

Step 2
Mark as Complete

Túrótöltelék

Konyhagéppel összekeverjük a hozzávalókat, oly módon, hogy a tej és a tojás kivételével minden hozzávalót simára keverjük.
Az üst faláról leválasztjuk a feltapadt részeket, majd hozzáadjuk a két tojást, végül a tejet is. Sűrű palacsinta szerű lesz a töltelékünk. Ezt beleöntjük az elősütött tésztát tartalmazó formába. 150-160 fok között kb 80 perc alatt készre sütjük. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, felvágjuk.

Step 3
Mark as Complete

Eper szósz

Az epret megtisztítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a menta levelet. Feltesszük főni, majd amikor felforrt, levesszük a tűz erejét, majd 1 órán keresztül nagyon lassan főzzük.
Kihűlés után botmixerrel pürésítjük.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
previous
Alma chips
Málnár eclair fánk
következő
Málnás eclair fánk
  • 1 433 Megtekintés
  • Könnyű

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Torta alap
150 g liszt
100 g vaj
50 g porcukor
1 kávés kanál citrom héj
fél vanília rúd vanília
Túró töltelék
250 g túró
250 g mascarpone
300 g tejföl
200 g cukor
200 ml tej
80 g étkezési (kukorica) keményítő
2 db tojás
fél rúd vanília
1 kávés kanál citrom héj
Eper szósz
500 g eper
150 g cukor
1-2 db levéllel friss menta szár

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Alma chips
Málnár eclair fánk
következő
Málnás eclair fánk

One Comment Hide Comments

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás