0 0
Natúr Craquelin (kraklen) recept

Natúr Craquelin (kraklen) recept

Hozzávalók

  • Égetett tészta

  • Natúr craquelin

Elkészítés

Megoszt

Kedvelitek a képviselő fánkot? Próbáljátok ki a natúr craquelin-nel díszített változatot! Sok féle töltelék illik hozzá, kisérletezzeetek bátran!

(Visited 994 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Égetett tészta

A tej, víz, cukor só és a vaj összeforraljuk, majd amikor a vaj elolvad, beletesszük a lisztet. Addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától esetleg még utána is egy percig, hogy jól le legyen resztelve.
Konyhagép üstjébe tesszük (4-5 percig hűlni hagyjuk). Közepes sebesség mellett hozzáadjuk lassan a mixerrel elkevert tojást.
Egynemű masszát kapunk, nyomózsákból sima kb. 10mm- átmérőjű csővel szilikonos sütőpapírral nyomjuk a fánkokat, figyelembe véve, hogy kb. 3-4-szer nagyobbak lesznek.
Ha craquelinnel díszítjük, akkor azt sütés előtt még nyersen tesszük rá.

Step 2
Mark as Complete

Natúr craquelin

A hozzávalókat kimérjük és tésztává gyúrjuk össze. Két szilikonos sütőpapír között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 15 percre betesszük a fagyasztóba.
Szilikonos sütőpapírra kinyomjuk az égetett tésztánkat, majd a fagyasztóból kivett, kinyújtott craquelint kiszaggatjuk olyan méretűre, ami a tésztát befedi.

Nagyságtól függően 20-30 percig sütjük 180 fok C°-on, 100% nedvesség tartalom mellet hogy a tésztánk szép nagyra süljön.
A sütési idő utolsó 10 percénél, ha lehetséges, akkor a sütő páratartalmát levehetjük 0% -ra, hogy egy picit száradjon. Kinyitni csak a legvégén lehet, hogy nehogy véletlenül összeessenek a fánkok.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
csokis sárgabarackos macaron
previous
Csokis-sárgabarackos macaron recept
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
következő
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
  • 994 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Égetett tészta
125 ml tej
125 ml víz
100 g vaj
5 g cukor
5 g
140 g liszt
250 g tojás
Natúr craquelin
100 g vaj
125 g barna cukor
125 g liszt

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

csokis sárgabarackos macaron
previous
Csokis-sárgabarackos macaron recept
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
következő
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás