0 0
Narancs lekvár recept

Narancs lekvár recept

Elkészítés

Megoszt

Kedvencem a narancslekvár. Hoztunk hozzá egy kiváló receptet, nem bonyolult, biztos sikert ha pár szabályt betartunk a készítésénél. Cserébe nagyon finom kiegészítője lehet az ünnepek alatt a reggeliknek, vagy felhasználhatjuk sütik készítéséhez. Sőt, gasztro ajándékként is kiválóan megállja a helyét. A fotón ikeás üvegcsébe töltöttük.

Narancs lekvár

  • 500 g narancs hús (filézett, tisztított, hártya nélkül)
  • 50 g citrom hús
  • 150 g cukor (1)
  • 50 g cukor (2)
  • 10 g pektin
  • 1 narancs héja

Narancshéj előkészítése: zöldséghámozóval lehámozzuk a jól megmosott narancsot, vékony gyufaszálnyi csíkokra vágjuk és vízben feltesszük főni. Amikor felforr, leszűrjük a vizet róla és még egyszer megismételjük ez a fázist. Így kioldódik a keserű íz. Miután másodszor is leszűrtük, feltesszük főni, fele cukor, fele víz keverékébe. Forrás után lassú tűzön 10-15 percig még főzzük. Ideális esetben több órát pihentetjük a cukros főző lében. Gasztro ajándékként önmagában is megállja a helyét.

A lekvár elkészítése: A narancshúst, citromhúst és a 150 g cukrot és az előkészített cukrozott narancshéjat felforraljuk, a tüzet visszavéve egy órán át nagyon lassan főzzük. Az 50 g cukorban elkevert pektint beletesszük és 5 percig, kicsit nagyobb lángon főzzük. Ízlés szerint tehetünk a lekvárba egy fahéj rudat.

(Visited 1 758 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csoki tart narancslekvárral
previous
Csokoládés narancsos tart recept
Csoki mousse torta
következő
Csoki mousse torta szilikon formában készítve – recepttel
  • 1 758 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csoki tart narancslekvárral
previous
Csokoládés narancsos tart recept
Csoki mousse torta
következő
Csoki mousse torta szilikon formában készítve – recepttel

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás