• Home
  • Torta
  • Zsiráfmintás torta fehér csokival és málnával
0 0
Zsiráfmintás torta fehér csokival és málnával

Zsiráfmintás torta fehér csokival és málnával

Elkészítés

Megoszt

Egyszerűen is lehet látványos díszítést kreálni. Ennél a zebramintánál, a tükörglazúr mozgása és a rászitált kakaópor adja meg a mintázatot. Készítsük el a kezünk ügyébe a szitába a kakaót, öntsük a tortára a tükörglazúrt, gyorsan szitáljunk és gyönyörködjünk az eredmény kialakulásában!

Csokis daquisse (piskóta)

  • 150 g tojás fehérje
  • 90 g cukor
  • 40 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 60 g mandula liszt

Kimérjük a lisztet, kakaót, a mandula lisztet és lazán összekeverjük őket.

A tojás fehérjét és a cukrot közepes keménységű habbá verjük, majd beletesszük a száraz összetevőket. Óvatosan sima masszává keverjük, betöltjük két darab 14 cm átmérőjű tortakarikába, úgy hogy az egyikbe 1/3 a másikba pedig 2/3 kerül. 160 fokon légkeveréssel 5-8 perc alatt kisütjük.

 

Málna töltelék:

  • 200 g málna
  • 40 g cukor
  • 1 g pektin
  • 20 g cukor
  • 2 lap zselatin

A málnát és a 40 g cukrot elkezdjük alacsony hőfokon főzni egy órán át. Kimérjük a 20 g cukrot és elkeverjük benne, az 1 g pektint. Állandó keverés mellet hozzáadjuk a málnához és még 5 percig picit magasabb hőfokon főzzük. Közben jéghideg vízbe beáztatjuk a zselatint, és azt is a főzethez adjuk. A következő lépésként egy 14 cm átmérőjű, 2 cm magas karikát folpackkal becsomagolunk, a már kisült vastagabb piskódát ketté vágjuk, az egyik felét belehelyezzük, majd ráöntjük a málnatölteléket, utána ráhelyezzük a 14 cm-es piskótát, majd mehet a hűtőbe hogy kidermedjen.

 

Fehér csoki mousse

  • 75 g fehér csoki
  • 1 db tojás
  • 3,5 dl tejszín
  • 4 db lap zselatin

A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk.

A fehér csokit a tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szoba hőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk. Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a félig felvert tejszínt, majd elkeverjük. A felázott zselatin töltés előtt kerül bele.

Tükörglazúr

  • 75 ml víz
  • 150 g cukor
  • 150 g glükóz szirup
  • 120 g sűrített tej
  • 5 db lap zselatin
  • 165 g fehér csoki

A vízből, cukorból és glükózból 103 C° -os cukorszirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért fehér csokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben)

Összeállítás:

A szikikonformát egy olyan tálcára helyezzük, amivel együtt majd befér a fagyasztóba. Folyékony fehér mousse-t öntünk a formánk aljába. Belehelyezzük a málnatöltelékes piskótát, szépen eligazítjuk. Rátesszük a szilikonforma második részét, beleöntjük a maradék mousse-t, eligazítjuk a formában, ügyelve arra, hogy ne maradjanak buborékok a mousse és  a forma között. Végül a vékonyabb piskótával zárjuk le. Betesszük be a fagyasztóba (kb. 12 órára). Amikor kifagy, felmelegítjük 35 fokra a tükörglazúrt, amit titánium dioxiddal festünk fehérre.  Egy szitába előkészítjük a kakaóport. A formából kiemeljük a tortát, rácsra helyezzük, ráöntjük a tükörglazúrt és azonnal, amíg mozog a glazúr a tortán, rászitáljuk a kakaóport, hogy zsiráfmintás legyen.

Zsiráfmintás torta fehér csokival és málnával
Zsiráfmintás torta fehér csokival és málnával

 

 

 

 

(Visited 847 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
croissant
previous
Croissant egyszerűen
Húsvéti tojás
következő
Tükörglazúros húsvéti tojás
  • 847 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

croissant
previous
Croissant egyszerűen
Húsvéti tojás
következő
Tükörglazúros húsvéti tojás

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás