
Sárgadinnye lekvár
Elkészítés
A sárgadinnyét remekül lehet más gyümölcsökkel vagy akár zöldségekkel párosítani pl: sárgabarack, narancs vagy sárgarépa stb. Meg egy kis alkoholt is elvisel attól lesz igazán csuda jó.
Sárgadinnye lekvár recept:
- 1 kg sárgadinnye
- 1 kg sárgabarack
- 350 g +50 g barna cukor
- 8 g pektin
- ízlés szerint rum
A dinnyét meghámozzuk, félbe vágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk össze.
A sárgabarackot félbevágjuk, kivesszük a magját esetleg még felezünk rajta.
A dinnyét, a barackot és 350 g barna cukrot némi rum kíséretében feltesszük főni, alacsony lángon ép, hogy csak néha rottyanjon. 1,5 órán át főzzük. Utána hozzáadjuk a 50 g cukorban elkevert pektint és 5 percig nagyobb lángon fejezzük be a főzést.
Torták töltelékébe, vagy a reggeli pirítósra, esetleg egy csinos csatos üvegben ajándéknak is kiváló.