Natúr Craquelin (kraklen) recept
Hozzávalók
-
Égetett tészta
-
125 ml tej
-
125 ml víz
-
100 g vaj
-
5 g cukor
-
5 g só
-
140 g liszt
-
250 g tojás
-
Natúr craquelin
-
100 g vaj
-
125 g barna cukor
-
125 g liszt
Elkészítés
Kedvelitek a képviselő fánkot? Próbáljátok ki a natúr craquelin-nel díszített változatot! Sok féle töltelék illik hozzá, kisérletezzeetek bátran!
Égetett tészta
A tej, víz, cukor só és a vaj összeforraljuk, majd amikor a vaj elolvad, beletesszük a lisztet. Addig reszteljük, amíg el nem válik az edény falától esetleg még utána is egy percig, hogy jól le legyen resztelve.
Konyhagép üstjébe tesszük (4-5 percig hűlni hagyjuk). Közepes sebesség mellett hozzáadjuk lassan a mixerrel elkevert tojást.
Egynemű masszát kapunk, nyomózsákból sima kb. 10mm- átmérőjű csővel szilikonos sütőpapírral nyomjuk a fánkokat, figyelembe véve, hogy kb. 3-4-szer nagyobbak lesznek.
Ha craquelinnel díszítjük, akkor azt sütés előtt még nyersen tesszük rá.
Natúr craquelin
A hozzávalókat kimérjük és tésztává gyúrjuk össze. Két szilikonos sütőpapír között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 15 percre betesszük a fagyasztóba.
Szilikonos sütőpapírra kinyomjuk az égetett tésztánkat, majd a fagyasztóból kivett, kinyújtott craquelint kiszaggatjuk olyan méretűre, ami a tésztát befedi.
Nagyságtól függően 20-30 percig sütjük 180 fok C°-on, 100% nedvesség tartalom mellet hogy a tésztánk szép nagyra süljön.
A sütési idő utolsó 10 percénél, ha lehetséges, akkor a sütő páratartalmát levehetjük 0% -ra, hogy egy picit száradjon. Kinyitni csak a legvégén lehet, hogy nehogy véletlenül összeessenek a fánkok.