Menta kaviár

0 0
Menta kaviár

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

Desszertek, pohárkrémek vagy üdítők kiegészítője lehet ez a színes, ízletes zselégyöngy, amit csak kaviárként hívunk magunk közt. 🙂

Minden alapanyagot egy edényben összemérünk és forrásig felfőzzük. 10 másodpercig hagyjuk forrni.

Amikor kb. 70-80 fokos kivesszük mentát, leszűrjük és a szószadagoló flakonba töltjük.

Az előre lehűtött olajat, magas edénybe, pohárba töltjük. Az adagolóból az elkészített 70-80 fokos mentás folyadékot lassan, cseppenként adagoljuk. A hideg olaj hatására kis gömböcskék, mentagolyók keletkeznek. Ügyeljünk arra, hogy ne egymásra pottyanjanak a cseppek, hogy ne tudjon összeragadni. Időnként keverjük át, hogy így is megelőzzük az összeragadást. Az egy liter hideg olaj kb. ennyi mennyiségre jó, mert ha már átmelegedett a csepegtetés során, akkor nem keletkeznek kis gömböcskék. Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, ügyeljünk arra, hogy legyen elég lehűtött olajunk.

Amikor az összes folyadék belekerült az olajba, elkészültünk a kaviárral. Annyi dolgunk marad, hogy egy szűrőbe helyezzük és a vízcsap alatt langyos vízzel leöblítsük. Az olajat többször is felhasználhatjuk, akár más ízesítésű kaviárhoz is.

A kaviárt maximum 1-2 napig tudjuk hűtőben tárolni.

 

(Visited 1 454 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
previous
Mandulás piskóta
streusel
következő
Ropogós édes morzsa (streusel)
  • 1 454 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

3 dl víz
50 g cukor
2 szál friss menta szár levelestől
4-4,5 g agar-agar
zöld festék

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Mandulás piskóta
streusel
következő
Ropogós édes morzsa (streusel)

2 Comments Hide Comments

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás