Hozzávalók
-
3 dl víz
-
50 g cukor
-
2 szál friss menta szárlevelestől
-
4-4,5 g agar-agar
-
zöld festék
Elkészítés
Desszertek, pohárkrémek vagy üdítők kiegészítője lehet ez a színes, ízletes zselégyöngy, amit csak kaviárként hívunk magunk közt. 🙂
Minden alapanyagot egy edényben összemérünk és forrásig felfőzzük. 10 másodpercig hagyjuk forrni.
Amikor kb. 70-80 fokos kivesszük mentát, leszűrjük és a szószadagoló flakonba töltjük.
Az előre lehűtött olajat, magas edénybe, pohárba töltjük. Az adagolóból az elkészített 70-80 fokos mentás folyadékot lassan, cseppenként adagoljuk. A hideg olaj hatására kis gömböcskék, mentagolyók keletkeznek. Ügyeljünk arra, hogy ne egymásra pottyanjanak a cseppek, hogy ne tudjon összeragadni. Időnként keverjük át, hogy így is megelőzzük az összeragadást. Az egy liter hideg olaj kb. ennyi mennyiségre jó, mert ha már átmelegedett a csepegtetés során, akkor nem keletkeznek kis gömböcskék. Amennyiben nagyobb mennyiséget készítünk, ügyeljünk arra, hogy legyen elég lehűtött olajunk.
Amikor az összes folyadék belekerült az olajba, elkészültünk a kaviárral. Annyi dolgunk marad, hogy egy szűrőbe helyezzük és a vízcsap alatt langyos vízzel leöblítsük. Az olajat többször is felhasználhatjuk, akár más ízesítésű kaviárhoz is.
A kaviárt maximum 1-2 napig tudjuk hűtőben tárolni.
Recept értékelések
Hozzávalók
3 dl víz | |
50 g cukor | |
2 szál friss menta szár | |
4-4,5 g agar-agar | |
zöld festék |
2 Comments Hide Comments
Nagyon tetszik!
Koszonom hogy megosztottad velunk a receptet.
🙂