Levegős fehércsokoládé
Hozzávalók
-
300 g fehér csoki
-
200 g kakaóvaj
-
5-7 g szója lecitin por
-
fehér, de lehet színes is ételfesték
Elkészítés
Szeretitek a buborékos csokit? E recept alapján elkészíthetitek, akár a desszert díszítésére, akár a gyerkőcök örömére.
Elkészítés:
Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokoládét és a kakaóvajat. Amikor 45-50 fokos, levesszük a gőzről és hozzáadjuk szója lecitint és a festéket. Botmixerrel homogén masszát képezünk.
Felfelé szélesedő edénybe, tálba öntjük az olvadt keveréket. Következő lépésént a tál aljára vezetjük a levegőpumpa csövét. Beindítjuk a pumpát ami szépen teszi a dolgát. Levegőt pumpál a csokoládénkba, amiben buborékok alakulnak ki. Ez a folyamat 20-30 percig tart. Amikor már nem emelkedik feljebb a massza, akkor kikapcsoljuk a pumpát, kihúzzuk a csövet és a csokit óvatosan fagyasztóba vagy hűtőbe helyezzük. Hűtőben kb. 4-5 órát kell állnia, fagyasztóban 2-3 órát.
A kihült levegős csokoládét késsel a felhasználás céljának megfelelő méretűre vágjuk.
Tárolás: Zárható dobozban egy hétig eláll.
Az elkészítés során használt levegőpumpáról leírás a blogban lesz!
Recept értékelések
Hozzávalók
300 g fehér csoki | |
200 g kakaóvaj | |
5-7 g szója lecitin por | |
fehér, de lehet színes is ételfesték |