Fehér csoki-mousse
Hozzávalók
-
200 g fehér csoki
-
2 db tojás
-
6 dl tejszín
-
8 db lap zselatin
Elkészítés
Fehér csoki mousse? Igen! Fehér csokiból 🙂
Elkészítés:
A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk.
A fehér csokit a két tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk.
Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt majd elkeverjük. Végül belekerül a felázott zselatin. Hűtőbe helyezzük 3-4 órára, hogy a zselatin tegye a dolgát, vagyis stabil állagot adjon a mousse-nak.
Hűtőben 2-3 napig tárolható.
Recept értékelések
Hozzávalók
200 g fehér csoki | |
2 db tojás | |
6 dl tejszín | |
8 db lap zselatin |