0 0
Créme brulée csokoládéval

Créme brulée csokoládéval

Elkészítés

Megoszt

Pörkölt cukor illata járja át a lakást. Elkészült a créme brulée? Igen! A kezembe veszem, ízlelgetem az illatát, tükrös látványát… rákoppintok a kanalammal, pici hang kíséri a vékony karamell réteg roppanását… előbukkan a puha, pudingos állagú krém… gyanúsan sötét…. igen, ez most csokoládés! Édeskés, csokoládés, a karamelles…
A créme brulée már nem csak a vanília imádók desszertje!

 

  • 600 gr tejszín
  • 100 g cukor
  • 160 g jó minőségű étcsokoládé
  • 6 db tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 vanília rúd (ízlés szerint)

A tojás sárgáját és az egész tojást egy nagyobb edénybe helyezzük. Habverővel habosra keverjük és félre tesszük.

A tejszínt a cukorral felforraljuk, amikor felforr, ráöntjük az aprított étcsokoládéra. 1 percet állni hagyjuk, majd habverővel simára keverjük, végül botmixerrel még simábbra keverjük.

Ezt a csokis tejszínt 3-4 adagban folyamatos keverés mellett a tojásra öntjük.

Hőálló kis tálkákba, vagy szép kávéscsészébe adagoljuk.
A tálkákat egy mély tepsibe helyezzük. A tepsibe kb. 2 cm magasságig vízzel felöntjük.
120 fokos sütőben 50-60 perc alatt készre „sütjük”.

Kivesszük, kihűtjük. Tálalás előtt nagyon vékonyan beterítjük kristálycukorral vagy barna cukorral és szakácsfáklyával rákaramellizáljuk.

Szakácsfáklyák olcsón:

Szakácsfáklya Aliexpressről

Szakácsfáklya Aliexpressről  

(Visited 509 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Epres fehércsokis képviselő
previous
Epres fehér csokis képviselő fánk
csoki vanília banán szelet
következő
Csoki-vanília-banán szelet
  • 509 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Epres fehércsokis képviselő
previous
Epres fehér csokis képviselő fánk
csoki vanília banán szelet
következő
Csoki-vanília-banán szelet

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás