Citrom chips
Hozzávalók
-
Citrom chips
-
5 db citrom
-
350 g cukor
-
300 ml víz
Elkészítés
Hogyan készítsünk ropogós, egyenletes citrom-chipset?
- Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a citromot 2-2,5 mm vastagságúra (citromtól függ milyen vastagra, milyen a húsa).
- Főzzük fel a szirupot és forrón öntsük rá a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy minden citromkarika szirupban legyen. (Érdemes egy másik edényt, vagy szűrőt rátenni, hogy lenn tartsa a karikákat.) Mivel a citrusfélék héja keserű, ezért célszerű lecserélni a szirupot 1 óra múlva. Legalább két órán át kell áznia, de a legjobb, ha egy napig lubickol a szirupban, mert az íze is és az állaga is sokkal jobb lesz így.
- A következő napon kivesszük a léből a citromkarikákat és szépen felsorakoztatjuk egy konyharuhára, hogy a felesleges szirup lecsepegjen. A tetején lévő felesleges nedvességet papír törlővel felitatjuk.
- A következő lépésben egy szilikonlapra rakjuk és mehet a sütőbe. 65 fokon 3-4 óra alatt megfelelő állagúra szárad. Ügyeljük a sütő megfelelő szellőztetéséről. (Időnként nyissuk ki az ajtót, hogy a felesleges nedvesség távozzon. (Amelyik sütőnél állítható a páratartalom ott 0% -ra állítsuk be.
- Az elkészült chipsek a szilikonlapról lehúzva felhasználásra készen állnak. Zárható dobozban sokáig eláll.
(Visited 1 242 times, 1 visits today)
Recept értékelések
Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Close
Értékeléshez be kell jelentkezni