Csokis-mentás macaron

Csokis-mentás macaron

Szeretitek a híres csokis-mentás csokoládét? Ez a macaron 8 előtt is nagyon finom! A nemes összetevőket friss menta ízesíti, ami elvarázsolja az ízlelőbimbóinkat!

Mentás töltelék:

  • 400 g fehér csoki
  • 170 g tejszín
  • 8-10 db menta levél apróra vágva
  • 40 g vaj

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk az apróra vágott menta levelekkel együtt. Hagyjuk egy picit rotyogni, hogy a menta íze jobban érvényesüljön. Egy szűrőn keresztül ráöntjük a felolvasztott fehér csokira és simára keverjük. Mivel a macaron színesben még tetszetősebb, ezért én Fractal gél fűzöld árnyalatából használtam egy picit. Végül a vajat elkeverjük a krémben és hagyjuk hűtőben kihűlni.

Macaron:

  • 225 g mandula liszt
  • 225 g porcukor
  • 30 g kakaó por
  • 10 g kukorica keményítő
  • 90 g tojásfehérje
  • 85 g tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 180 g cukor

Egy megfelelő nagyságú tálba, melyben össze is tudjuk keverni, belemérjük a következő alapanyagokat: mandula liszt, porcukor, kakaó por, keményítő. Ezeket az alapanyagokat jó alaposan elkeverjük egymással. Hozzámérjük a 90 g tojásfehérjét és egy marcipánhoz hasonló masszát gyúrunk belőle.

180 g cukrot feltesszük főni annyi vízzel, amennyi épp ellepi, (a vízmennyiség nem lényeges, mert úgy is hőfokot mérünk, ha picit több a víz, akkor tovább kell forralni) 118 fokig főzzük. Érdemes hőmérőt használni, mert azzal biztosra mehetünk.

A 85 g tojásfehérjét elkezdjük lassan habbá verni az 50 g cukorral. Ideális esetben egy időben verődik fel a hab és lesz kész a szirup. Nagyon vékony sugárban és lassan csurgatjuk a tojásfehérjéhez a szirupot közepes sebességen. Amikor benne van az összes szirup, maximum sebességre kapcsolunk és így keverjük kb. 5 percig, míg ki nem hűl egy kicsit.

Ha kihűlt, akkor 1/3-át a mandulás masszához adjuk és egy nagy fejű fakanállal vagy egy spatula segítségével eldolgozzuk. Ezután a maradék tojáshabot is hozzáadjuk és elkeverjük. Addig keverjük, míg nem folyik le a spatulánkról szép szalagosan. Habzsákba töltjük a macaron masszánkat, melybe egy 8 mm-es sima csövet helyeztünk (nekem ez a kedvencem), de lehet kisebbet vagy nagyobbat is használni. Szilikonlapra nyomjuk a 100 ft-os nagyságú korongokat. Ha tele van a lap, akkor egy párszor emeljük fel és ejtsük az asztalra, hogy a felesleges levegő kimenjen belőle.

Ez után 35-60 percet száradni hagyjuk. 135 fokos sütőben 15 perc alatt sütjük ki. Ezt ki kell tapasztalni mindegyik sütőnél, hogy mennyi is a hőfok és milyen hosszan kell sütni. Előfordulnak különbségek a különböző berendezéseknél.

Amikor kisült, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor szedjük le szilikon lapokról. Összepárosítjuk őket és betöltjük a finom mentás ganázzsal.

(Visited 490 times, 1 visits today)

2 Comments Hide Comments

Kedves mester. Az ön süteményeket sütöm. Istennek. Az isten éltesse még sokáig hogy ilyen recepteket tanuljunk öntől.

Köszönöm szépen!Örülök ,hogy tudok egy picit segíteni az édességek elkészítésében.

Hozzászólás a(z) Monika Kozsdi bejegyzéshez Válasz megszakítása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás