Csokis-mentás macaron

Csokis-mentás macaron

Szeretitek a híres csokis-mentás csokoládét? Ez a macaron 8 előtt is nagyon finom! A nemes összetevőket friss menta ízesíti, ami elvarázsolja az ízlelőbimbóinkat!

Mentás töltelék:

  • 400 g fehér csoki
  • 170 g tejszín
  • 8-10 db menta levél apróra vágva
  • 40 g vaj

A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk az apróra vágott menta levelekkel együtt. Hagyjuk egy picit rotyogni, hogy a menta íze jobban érvényesüljön. Egy szűrőn keresztül ráöntjük a felolvasztott fehér csokira és simára keverjük. Mivel a macaron színesben még tetszetősebb, ezért én Fractal gél fűzöld árnyalatából használtam egy picit. Végül a vajat elkeverjük a krémben és hagyjuk hűtőben kihűlni.

Macaron:

  • 225 g mandula liszt
  • 225 g porcukor
  • 30 g kakaó por
  • 10 g kukorica keményítő
  • 90 g tojásfehérje
  • 85 g tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 180 g cukor

Egy megfelelő nagyságú tálba, melyben össze is tudjuk keverni, belemérjük a következő alapanyagokat: mandula liszt, porcukor, kakaó por, keményítő. Ezeket az alapanyagokat jó alaposan elkeverjük egymással. Hozzámérjük a 90 g tojásfehérjét és egy marcipánhoz hasonló masszát gyúrunk belőle.

180 g cukrot feltesszük főni annyi vízzel, amennyi épp ellepi, (a vízmennyiség nem lényeges, mert úgy is hőfokot mérünk, ha picit több a víz, akkor tovább kell forralni) 118 fokig főzzük. Érdemes hőmérőt használni, mert azzal biztosra mehetünk.

A 85 g tojásfehérjét elkezdjük lassan habbá verni az 50 g cukorral. Ideális esetben egy időben verődik fel a hab és lesz kész a szirup. Nagyon vékony sugárban és lassan csurgatjuk a tojásfehérjéhez a szirupot közepes sebességen. Amikor benne van az összes szirup, maximum sebességre kapcsolunk és így keverjük kb. 5 percig, míg ki nem hűl egy kicsit.

Ha kihűlt, akkor 1/3-át a mandulás masszához adjuk és egy nagy fejű fakanállal vagy egy spatula segítségével eldolgozzuk. Ezután a maradék tojáshabot is hozzáadjuk és elkeverjük. Addig keverjük, míg nem folyik le a spatulánkról szép szalagosan. Habzsákba töltjük a macaron masszánkat, melybe egy 8 mm-es sima csövet helyeztünk (nekem ez a kedvencem), de lehet kisebbet vagy nagyobbat is használni. Szilikonlapra nyomjuk a 100 ft-os nagyságú korongokat. Ha tele van a lap, akkor egy párszor emeljük fel és ejtsük az asztalra, hogy a felesleges levegő kimenjen belőle.

Ez után 35-60 percet száradni hagyjuk. 135 fokos sütőben 15 perc alatt sütjük ki. Ezt ki kell tapasztalni mindegyik sütőnél, hogy mennyi is a hőfok és milyen hosszan kell sütni. Előfordulnak különbségek a különböző berendezéseknél.

Amikor kisült, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor szedjük le szilikon lapokról. Összepárosítjuk őket és betöltjük a finom mentás ganázzsal.

(Visited 465 times, 1 visits today)

One Comment Hide Comments

Kedves mester. Az ön süteményeket sütöm. Istennek. Az isten éltesse még sokáig hogy ilyen recepteket tanuljunk öntől.

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás