0 0
Eper szósz

Eper szósz

Hozzávalók

Elkészítés

Megoszt

Ezt az eper szószt több féle tányérdesszerthez is használhatjuk. Finom friss íze és állaga miatt nagyon kedvelt desszert összetevő.

 

A hozzávalókat felfőzzük, egyet rottyan utána pürésítjük és szitán leszűrjük.

Ha kihűlt és túl hígnak találjuk, (ez az eper minőségétől függ) akkor valamilyen lékötő anyaggal besűrítjük egy kicsit pl. xantánnal (E 415), hogy sűrűbb állagot kapjunk. (Talán a jó minőségű ketchuphoz hasonlítanám)

Hogyan használjuk a xantán-t: Hidegen belekeverjük a xantán port a szószba. Kevéssel kezdjük, és lassan emeljük a mennyiséget a kívánt állag eléréséig.

Mi a xantán: Vízben savas és bázikus közegben is használhatjuk, folyadékkötő képességének köszönhetően zselészerű masszát képes létrehozni. Ezt a masszát melegítés hatására is képes megőrizni.

Műanyag szószadagolóban tartjuk, és abból nyomjuk ki tálaláskor. Minden alkalommal végezzünk próbanyomást, hogy megfelelő-e az állaga. (Akkor jó, ha nem terül túlságosan és nem képződik lé a kinyomott csepp körül.

(Visited 779 times, 2 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Fehér kávé mousse
previous
Fehér kávé-mousse mentás kaviárral és karamellizált réteslappal
karamellizált réteslap
következő
Karamellizált réteslap
  • 779 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

300 g eper
90 g cukor
xantán

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fehér kávé mousse
previous
Fehér kávé-mousse mentás kaviárral és karamellizált réteslappal
karamellizált réteslap
következő
Karamellizált réteslap

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás