Csokis tükörglazúr 2.
Elkészítés
Csokis tükörglazúr, ami még finomabb, még fényesebb!
Hozzávalók:
- 360 g cukor
- 280 ml víz
- 240 g tejszín
- 120 g kakaópor
- 12 db lap zselatin
- 80 g jégzselé (készen vásárolható, vagy elkészíthető)
A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A vizet a cukorral együtt felforraljuk. Ha felforrt levesszük a tüzet takarékra és bele szórjuk a kakaóport. Habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellet 103 C°-ig melegítjük fel. Mikor elérte a 103 C°-ot levesszük, hozzáadjuk a tejszínt, a jégzselét végül a jól kinyomkodott zselatint.
Habverővel nagyon alaposan összekeverjük. A végén, hogy szebb eredményt kapjunk, még botmixerrel is egyneműsítjük .
Ügyeljünk arra, hogy ne sok levegőt keverjünk bele . Finom szitán átszűrjük, 30-33 C°-on használjuk fel.
Jégzselé:
- 250 ml víz
- 200 ml cukor
- 20 g glükóz szirup
- 50 g cukor
- 8 g pektin
- 2 g citromsav vagy citrom lé
A vizet cukorral és a glükóz sziruppal együtt felforraljuk. Ha forr lassan állandó keverés (habverő) mellett beleszórjuk a cukor és pektin elegyét. Kisebb gázon 4-5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük még a citromsavat vagy levet. Félre tesszük kihűlni.