Sárgadinnyés torta – sütés nélkül
Elkészítés
Olyan könnyű, nyárias, sütés nélküli tortát hoztunk, ami bárkit pillanatok alatt elvarázsol!
Mandula, fehér csokoládé és sárgadinnye, kell ennél több egy nyári ebéd után?
És még sütőt sem kell kapcsolni hozzá 🙂
Torta alap:
- 100 g vaj
- 120 g szeletelt, pörkölt mandula
- 80 g mandula liszt
- 60 g cukor
- 25 g kakaópor
A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába szépen elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy félórára.
Fehér csoki mousse:
- 1 db tojás
- 150 g fehér csoki
- 400 g félig felvert tejszín
- 4 db lapzselatin (10 g pornak felel meg)
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
Tojást és a fehér csokit vízgőz felett,50-55 fokig melegítjük majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. (Ezt a folyamatot egy tálcára való kiterítéssel gyorsíthatjuk)
Hozzáadjuk a félig felvert tejszínt és mikor szépen elkevertük akkor a hidegvízbe áztatott és felolvasztott zselatint is hozzáadjuk. Ráöntjük a torta alapunkra majd szépen elsimítjuk és vissza tesszük a hűtőbe kb. fél órára hogy egy nagyon picit kössön a krém, hogy ne süllyedjenek bele a dinnye golyók.
Tetejére:
- Formázott dinnyegolyók
- Tortazselé
Összeállítás:
Míg a torta a hűtőben pihen, addig egy gömb vágóval kivájjuk a sárga dinnyéből a gömböket. Ha egy picit meghúzott a krém, akkor rá sorakoztatjuk a gömböket és visszatesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed teljesen a torta.
Vékonyan torta zselével áthúzzuk, (ettől szép fénye lesz) és menta levelekkel díszítjük.