0 0
Sárgadinnyés torta – sütés nélkül

Sárgadinnyés torta – sütés nélkül

Elkészítés

Megoszt

Olyan könnyű, nyárias, sütés nélküli tortát hoztunk, ami bárkit pillanatok alatt elvarázsol!
Mandula, fehér csokoládé és sárgadinnye, kell ennél több egy nyári ebéd után?
És még sütőt sem kell kapcsolni hozzá 🙂

Torta alap:

  • 100 g vaj
  • 120 g szeletelt, pörkölt mandula
  • 80 g mandula liszt
  • 60 g cukor
  • 25 g kakaópor

A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába szépen elegyengetjük, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy félórára.

 

Fehér csoki mousse:

  • 1 db tojás
  • 150 g fehér csoki
  • 400 g félig felvert tejszín
  • 4 db lapzselatin (10 g pornak felel meg)
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Tojást és a fehér csokit vízgőz felett,50-55 fokig melegítjük majd hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. (Ezt a folyamatot egy tálcára való kiterítéssel gyorsíthatjuk)
Hozzáadjuk a félig felvert tejszínt és mikor szépen elkevertük akkor  a hidegvízbe áztatott és felolvasztott zselatint is hozzáadjuk. Ráöntjük a torta alapunkra majd szépen elsimítjuk és vissza tesszük a hűtőbe kb. fél órára hogy egy nagyon picit kössön a krém, hogy ne süllyedjenek bele a dinnye golyók.

 

Tetejére:

  • Formázott dinnyegolyók
  • Tortazselé

 

Összeállítás:

Míg a torta a hűtőben pihen, addig egy gömb vágóval kivájjuk a sárga dinnyéből a gömböket. Ha egy picit meghúzott a krém, akkor rá sorakoztatjuk a gömböket és visszatesszük a hűtőbe addig, amíg meg nem dermed teljesen a torta.

Vékonyan torta zselével áthúzzuk, (ettől szép fénye lesz) és menta levelekkel díszítjük.

 

(Visited 1 131 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Bazsalikomos citrom tartlet
previous
Bazsalikomos citrom tartlet
Fehér csoki mousse torta eper textúrákkal és tükörglazúrral
következő
Fehér csoki mousse torta eper textúrákkal és tükörglazúrral
  • 1 131 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bazsalikomos citrom tartlet
previous
Bazsalikomos citrom tartlet
Fehér csoki mousse torta eper textúrákkal és tükörglazúrral
következő
Fehér csoki mousse torta eper textúrákkal és tükörglazúrral

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás