Pisztáciás piskóta
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
80 g cukor
-
90 g mandula liszt
-
21 g pisztácia liszt
-
4 db tojás fehérje
-
48 g cukor
-
28 g liszt
-
40 g vajolvasztott
Elkészítés
Ez a pisztáciás piskóta remek alapot képezhet bármely hozzá illő nugátos, csokis, pisztáciás stb. parféhoz vagy desszerthez.
Elkészítés (A hozzávalók egy tepsire, 30 x 50 cm elegendőek)
4 tojást és a cukrot enyhén habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula és pisztácia lisztet.
Felverjük a tojásfehérjét és a cukrot habbá, hozzáadjuk az egész tojásos mandulás-pisztáciás keverékhez, majd laza mozdulatokkal egynemű masszát keverünk belőle.
Ez után a liszt következik majd pedig az olvasztott vaj.
A szinte folyékony masszát sütőpapírral fedett lemezre öntjük. 165 fokon 10 percig sütjük.
A kisült piskótát kedvünk szerint használjuk fel desszertek összeállításához.
Recept értékelések
Hozzávalók
4 db tojás | |
80 g cukor | |
90 g mandula liszt | |
21 g pisztácia liszt | |
4 db tojás fehérje | |
48 g cukor | |
28 g liszt | |
40 g vaj |
1 Comments Hide Comments
Szia ! Szerintem hibás a recept . Kétszer van írva a cukor hozzáadása egyszer a tojasokhoz egyszer a fehérjéhez. Akkor most melyikhez kell adni ? Illetve a fehérjét szerintem a legvégén kell hozzad i mert összeesik tőle a piskóta ha utána kevered a lisztet meg a vajat .