1 0
Márvány kuglóf recept

Márvány kuglóf recept

Elkészítés

Megoszt

Most egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságot hoztunk nektek, mégpedig a márvány kuglófot!

 

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 400 g cukor
  • 5 tojás
  • 450 g liszt
  • 1 teás kanál sütőpor
  • 250 ml tej
  • 1 vaníliás cukor vagy vanília kikapart belseje
  • 1 evőkanálnyi kakaó por

 

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat konyhai robotgép segítségével kikeverjük cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, közben keverjük tovább.

Ez után a liszt következik, amiben elkevertük a sütőport. Végül a tejet adjuk hozzá, szépen a fokozatosan.

A kuglóf formát két féle módon készíthetjük elő: 1. Forma leválasztó spray-el befújjuk, vagy vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk.

Beleöntjük a tészta 1/3-át. A maradék tésztából kiveszünk 5-6 evőkanálnyit, amit átszitált kakaóporral elkeverünk. Ennek fele kerül következőként a formánkba. Kicsit kanállal belekeverünk, hogy szép márványos mintát kapjunk. Most a második harmadot tesszük bele, újra kakaós massza, belekeverve, végül a maradék tésztával zárjuk.

 

Behelyezzük a sütőbe, légkeveréssel 160 fokon, kb. 50 percre. Hurkapálcával ellenőrizzük a sütést.

Kivesszük a sütőből, határozott mozdulattal lefele fordítjuk a formát, megkocogtatjuk a formát és óvatosan leemeljük a süteményről. Kihűlésig rajta tarthatjuk a formát, mert így nem szárad ki.

Amikor kihűlt csokis ganázzsal (ganache) és porcukorral díszítve tálaljuk.

Csoki ganache/ganázs:

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 ml tejszín

A tejszínt és a glükóz szirupot felforraljuk, amikor kész, ráöntjük a csoki lencsére (aprított csokoládéra). Egy két percig állni hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki, majd óvatosan habverővel keverjük, hogy minél kevesebb levegő jusson bele.

Ennél a receptnél kb. 30 fokos állapotban használjuk, hogy szépen lecsorogjon a kuglóf szélén.

 

 

(Visited 18 126 times, 6 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Almás joghurt szelet
previous
Almás-joghurt szelet recept
Márványos eper mousse torta tükörglazúrral
következő
Márványos eper-mousse torta tükörglazúrral recept
  • 18 126 Megtekintés
  • Könnyű

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Almás joghurt szelet
previous
Almás-joghurt szelet recept
Márványos eper mousse torta tükörglazúrral
következő
Márványos eper-mousse torta tükörglazúrral recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás