Mandulás piskóta
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
80 g cukor
-
100 g mandula liszt
-
4 db tojás fehérje
-
48 g cukor
-
28 g liszt
-
40 g vajolvasztott
Elkészítés
Ezt a gazdag összetevőkből álló finom mandulás piskótát egyik alkalommal a fehér kávé mousse alá használtuk fel, de több hozzá illő desszert alapja is lehet.
Elkészítés:
A hozzávalók 1 tepsire vonatkoznak (30 x 50 cm)
4 tojást és a cukrot enyhén habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula lisztet.
Felverjük a tojásfehérjét és a cukrot habbá, hozzáadjuk az egész-tojásos mandulás keverékhez, majd laza mozdulatokkal egynemű masszát keverünk belőle.
Ez után a liszt következik majd pedig az olvasztott vaj.
A szinte folyékony masszát sütőpapírral fedett lemezre öntjük. 165 fokon 10 percig sütjük.
A kisült piskótát olyan méretűre szúrjuk, mint amilyen nagyságú formába a mousse került. Természetesen más, hozzá illő desszert alapja vagy kiegészítőjeként is megállja a helyét.
Recept értékelések
Hozzávalók
4 db tojás | |
80 g cukor | |
100 g mandula liszt | |
4 db tojás fehérje | |
48 g cukor | |
28 g liszt | |
40 g vaj |