Karamell lap
Hozzávalók
-
300 g cukor
Elkészítés
Egyetlen összetevőből álló szépséges dekoráció desszertünkhöz, tortánkhoz vagy fagylaltunkhoz.
A cukrot lassan, világos karamellé olvasztjuk. (Így nem ég le, és szép világos marad)
Szilikon lapra terítve kihűtjük.
Amikor kihült porrá őröljük, amit finom szitával szilikon lapra szitálunk. Formaleválasztóval fújjuk be a szilikon lapot előtte, hogy könnyen lejöjjön.
200 fokra melegített légkeverés nélküli sütőbe helyezzük, és addig tartjuk bent (2-3 perc), míg a teteje opálos nem lesz. Figyeljünk rá, hogy opálosodás után ne késlekedjünk kivenni, mert ha sokáig benn marad, akkor összefolyik, csomósodik a cukor.
Száraz helyen kihűtjük (nagyon érzékeny a párára). Tálalásig a szilikon lapon tartjuk, közvetlenül tálalás előtt törjük a megfelelő méretű darabokra.
A végeredmény egy szép, üvegszerű karamell lapocska.