Csokis, mogyorós macaron töltelék
Hozzávalók
-
400 g étcsokoládé
-
150 ml tejszín
-
50 g mogyoró pasztavagy darált pörkölt mogyoró, vagy nutella
Elkészítés
Egy finom csokis, mogyorós töltelék, ami a natúr színű macaronba illik leginkább. Nem csicsás, nem hivalkodó, kicsit rusztikus, de annál finomabb!
A csokit vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, a tejszínt felfőzzük, ráöntjük az olvadt csokira, egynemű masszává keverjük, majd hozzáadjuk a mogyoró pasztát vagy az őrölt mogyorót, nutellát.
Szoba hőmérsékletűre hűtjük.
Ezzel a töltelékkel töltjük meg a macaron, amit ez után zárt dobozban hűtőben tárolunk.
Szerintem a betöltést követő második-harmadik napon a legfinomabb.
Recept értékelések
Hozzávalók
400 g étcsokoládé | |
150 ml tejszín | |
50 g mogyoró paszta |