Kakaós Craquelin (kraklen)
Hozzávalók
-
Craquelin
-
80 g liszt
-
100 g barna cukor
-
80 g vajesetleg margarin
-
20 g kakaó por
Elkészítés
Craquelin (kraklen), az égetett tészta dísze. Bármilyen színben elkészíthetjük, garantáltan felhívja magára a figyelmet egy Craquelin-el díszített képviselőfánk. Lehet vicces béka-szerű, vagy kárcsonyi Mikulásos, csak a fantázia szab határt a sokféleségének.
Hogyan készítsük el a kakaós Cracuelint?
Craquelin
Elkészítése:
1. Minden alapanyagot egy edénybe mérünk, és egynemű masszává gyúrjuk, majd kb. 15 percre fagyasztóba helyezzük.
2. Felhasználáskor kb. 3 mm vastagra nyújtjuk (két zsírpapír között, a könnyebb kezelhetőség miatt) és akkorára vágjuk vagy szúrjuk hogy a kinyomott tésztát (Képviselő fánk, eckler fánk, égetett tészta) pont befedje.
3. 170 fokon kb. 25 percig sütjük, oly módon, ahogyan az égetett tésztát szükséges.
4. Az elkészült ropogós, színes tésztákat, ugyanúgy töltjük be, mint a hagyományos képviselőfánkot vagy eckler fánkot.