0 0
Banán lekvár recept

Banán lekvár recept

Elkészítés

Megoszt

Tegye fel a kezét, aki kóstolt már banán lekvárt! Ugye nem sokan…
Csokis süteményekhez, linzerhez is finom és különleges kiegészítő.
Itt egy finom recept hozzá:

Hozzávalók:

  • 500 g banán
  • 50 g+20 g cukor
  • 1 db citrom leve
  • 2 g pektin

Banánt meghámozzuk és felkarikázzuk, 50 cukorral és a citrom lével feltesszük főni. Gyenge tűzön, épphogy néha egy picit rottyanjon kb. 1 órán keresztül főzzük. A banán érettségétől függ a cukor mennyisége amit, ha szükséges növelhetünk is picit.

Mielőtt kész lenne, 20 g cukorral elkeverjük a 2 g pektint és még 5 percig főzzük. A pektin elhagyható, anélkül is finom lekvár készül, csak nem lesz olyan jó az állaga. Igazából a további felhasználás határozza meg, hogy feltétlen kell-e bele.

 

Ezt a lekvárt csokis banános képviselőfánkhoz készítettük, hamarosan jön a recept! Már itt is van: csokis banános képviselőfánk

 

Csatos üveg lekvárhoz az Aliexpressről, ingyenes szállítással

Banán tartó, hordozó dobozka Aliexpressről ingyenes szállítással

(Visited 3 945 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Karácsonyi aprósütemények
previous
Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept
Csokis banános képviselő fánk
következő
Csokis-banános képviselőfánk recept
  • 3 945 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karácsonyi aprósütemények
previous
Fahéjas keksz, medve tappancs, mézes puszedli recept
Csokis banános képviselő fánk
következő
Csokis-banános képviselőfánk recept

2 Comments Hide Comments

Kedves Éva!
Hűtőben 1-2 hétig eláll. Tartósítószerrel persze hosszabban is.

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás