Málnás marshmallow (pillecukor)
Elkészítés
Egyedi díszítésekhez, vagy gyerkőcöknek önmagában is fogyasztható édesség. Gondoltad, hogy házilag is elkészíthető?
Hozzávalók:
- 225 g cukor
- 65 ml víz
- 1 db tojás fehérje
- 25 g cukor
- 100 g málna püré
- 11 db lapzselatin
- 50 g porcukor
- 50 g étkezési keményítő
A zselatinokat beáztatjuk hideg vízbe. 225 g cukrot és a 65 ml vizet felrakjuk, hogy 121 C°-os szirupot főzzünk belőle. Közben elkezdjük lassan habosítani a tojás fehérjét és a 25 g cukrot. Nem kell kemény habot verni belőle, elég a közepes. Amikor elérte a szirup a kívánt hőfokot, levesszük és vékony sugárban a közepes sebességen verődő tojás fehérjéhez csurgatjuk. Ha ezzel sikeresen megvagyunk, akkor beleöntjük a málnapürét, hozzátesszük még a jól kinyomkodott zselatint és nagyobb sebességre kapcsoljuk a habverőt.
Mikor jól felhabosodott és kihűlt, de még kenhető, akkor egy edény alját megszórunk egy kis porcukor és étkezési keményítő keverékével.
Beleöntjük a marshmallow-t elsimítjuk és a tetejét is beszórjuk a porcukros keverékkel. Szoba hőmérsékleten, 20 C° -on hagyjuk, hogy megszilárduljon.( kb. 3-4 óra)
Ez után a kívánt formára és nagyságra szeleteljük és mindegyiket megforgatjuk a porcukros keverékben.