• Home
  • Torta
  • Csoki torta fehér csokis ropogóssal – recept
0 0
Csoki torta fehér csokis ropogóssal – recept

Csoki torta fehér csokis ropogóssal – recept

Hozzávalók

  • Csoki mousse

  • Fehér csokis ropogós

  • Csokis gaquise

  • Csoki ganache

  • Sima csokis piskóta talp

Elkészítés

Megoszt

Azt gondolod, hogy a csoki torta unalmas? Dobd fel egy kis fehér csokis ropogóssal! Könnyen lehet, hogy ez a torta is a kedvencek közé kerül!

A recept pontos hozzávalói telefonon nézve legalul, monitoron pedig a leírás mellett jobbról találhatók.

(Visited 7 680 times, 7 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Csoki mousse

A csokit a tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot, a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk.
Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt, majd elkeverjük. Végül belekerül a felázott zselatin. Mielőtt a zselatin megkötne, bele töltjük a formába.

Step 2
Mark as Complete

Fehér csokis ropogós

A csokit felolvasztjuk, belekeverjük az étolajat majd a kukorica pelyhet is, amit kicsit kézzel össze morzsolunk és bele öntjük a fóliával kibélelt 14 cm 2cm magas karikába és hűtőbe rakva kidermesztjük.

Step 3
Mark as Complete

Csokis daquise

Kimérjük a lisztet, kakaót, a mandula lisztet és lazán összekeverjük őket.
A tojás fehérjét és a cukrot közepes habbá verjük, majd beletesszük a száraz összetevőket. Óvatosan sima masszává keverjük, betöltjük egy 14 cm átmérőjű tortakarikába és 160 fokon légkeveréssel 5-8 perc alatt kisütjük.

Step 4
Mark as Complete

Csoki ganache

A tejszínt és a glükóz szirupot felforraljuk, amikor kész, ráöntjük a csoki lencsére (aprított csokoládéra). Egy két percig állni hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki, majd óvatosan habverővel keverjük, hogy minél kevesebb levegő jusson bele. Botmixerrel is ajánlatos keverni, mert sima, egynemű és levegő mentes marad. Kihűtjük. Ennél a receptnél szobahőmérsékletű állapotban használjuk. (Nem túl szilárd, kenhető)

Step 5
Mark as Complete

Sima csokis piskóta talp

Első lépésben a tojás sárgáját a vajjal együtt kikeverjük. Ez után a tojás fehérjét a cukorral habbá verjük. A két keveréket laza mozdulatokkal összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport.
Habzsákba töltjük (6-mm sima cső) és sütőpapírra csigavonalban belülről kifelé karikát nyomunk, amit kenő késsel elsimítunk el még sütés előtt. 165 fokon kb. 9-11 perc alatt kisütjük. Ha kihűlt méretre vágjuk vagy szúrjuk, a jelenlegi receptnél ez 18 cm lett.

Step 6
Mark as Complete

Összeállítás

A fehér csokis ropogóst kivesszük a hűtőből és az alját, ami a simábbik szakácsfáklyával óvatosan megolvasztjuk, majd az olvasztott felével lefelé ráhelyezzük a csokis daquise-ra. Ez után a fehér csokis ropogós tetejére ganache-t nyomunk, (én csúcsokat formáltam, de lehet bármilyen, ahogy tetszik) majd vissza helyezzük a hűtőbe, míg a mousse-t elkészítjük.
Ha kész a mousse, akkor a formába aljába öntünk belőle kb. 2-3 cm vastagon majd belerakjuk a tortabetétet, rárakjuk a torta forma felsőrészét (ez a forma két részből áll) és teletöltjük csoki mousse-al. Egy nap alatt kifagyasztjuk. Kiemeljük a formából, csokis-fehér tükörglazúrral áthúzzuk és ráillesztjük a csokis talpra. Díszítés tetszés szerint, de legjobban a csokis, fehér csokis díszítés illik rá, ami sejteti a belső tartalmat.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
previous
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
áfonyás cupcake
következő
Áfonyás cupcake recept
  • 7 680 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Csoki mousse
75 g csokoládé
1 db tojás
250 ml tejszín
2 db lap zselatin
Fehér csokis ropogós
100 g fehér csoki
50 g kukorica pehely
70 ml étolaj
Csokis gaquise
100 g tojás fehérje
60 g cukor
25 g liszt
15 g kakaó por
40 g mandula liszt
Csoki ganache
150 g étcsokoládé
150 ml tejszín
15-20 g glükóz szirup
Sima csokis piskóta talp
2 db tojás sárgája
20 g vaj
2 db tojás fehérje
60 g cukor
45 g liszt
15 g kakaó por

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
previous
Csokis Craquelin Toblerone krémmel és sárgabarack textúrákkal
áfonyás cupcake
következő
Áfonyás cupcake recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás