Nugát parfé
Hozzávalók
-
250 g tojás sárgája
-
3 g lap zselatin
-
180 g cukor
-
210 g nugát masszahttp://desszertmesek.hu/recipe/nugat-nutellahoz-hasonlo/
-
750 ml tejszínhab
Elkészítés
Először elkészítjük a Paté bombe-t. (Az első három összetevőből), ami 60 % tojássárgából és 40 % cukorból áll.
A cukrot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felfőzzük 120 fokos sziruppá. A zselatint jéghideg vízben beáztatjuk. Közben a tojássárgáját kihabosítjuk. Ahogy elérte a cukor a 120 fokot, óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgához úgy, hogy a keverési sebességet csökkentjük. A cukor szirupot az üst oldalára lassan csurgatjuk bele, miközben keverjük, hogy ne csapódjon ki a tojás. Így lassan melegszik a keverékünk. Hozzáadjuk a zselatint. Folyamatos nagy sebességű keverés mellett szoba hőmérsékletűre hűtjük. A kész nugátot vízgőz felett (vagy mikróban)felolvasztjuk és a kihűlt Paté bomb-hoz adjuk. Végül a nem teljesen keményre vert tejszín kerül bele, amit sima állagúvá keverünk. Ízfokozóként egy kevés mogyorólikőrt és 50 g durvára aprított mogyorót adhatunk hozzá.
Kívánt formába, tepsibe, szilikon formába töltjük és minimum 4-5 órára a fagyasztóba tesszük.
Recept értékelések
Hozzávalók
250 g tojás sárgája | |
3 g lap zselatin | |
180 g cukor | |
210 g nugát massza | |
750 ml tejszínhab |