0 0
Szaftos csoki kocka recept

Szaftos csoki kocka recept

Elkészítés

Megoszt

Hagyományos, néhány összetevőből készült finom, szaftos csoki kockát készítettünk,  ami egy kis kávéval van megbolondítva. Hétvégére pikk-pakk elkészíthető a család és a vendégek örömére.
Nem kell díszíteni sem, elég egy hintésnyi porcukor és kész is van a csodasüti!

Szaftos csoki kocka (30*50 cm-es tepsire)

  • 300 g liszt
  • 125 g kakaópor
  • 15 g szódabikarbóna
  • 12 g sütőpor
  • csipet só
  • 600 g cukor
  • 5 db egész tojás
  • 370 g joghurt
  • 340 g hideg kávé (lehet instant kávéból is)
  • 170 g olvasztott vaj

A lisztet kakaóporral, szódabikarbónával és a sütőporral egy edénybe rakjuk és összekeverjük.
A tojást a cukorral, és sóval a konyhagép üstjébe töltjük és elkezdjük keverni, habosítani egy picit, majd a joghurtot és egy kicsit később a kávét is hozzáöntjük. Ezek után a lisztes kakaós keveréket adjuk hozzá, simára keverjük, és végül az olvasztott vaj kerül bele.
Egy magas falú tepsibe vagy egy állítható keretbe sütőpapírt helyezünk és csak simám beleöntjük, nem nagyon kell igazgatni mert eléggé folyékony, magától elterül.
160 C° fokos légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, akkor tetszés szerinti formára, nagyságra vágjuk, egy kicsi porcukorral meghintjük és már fogyasztható is! Hűtőben egy hétig, zárható műanyag dobozban, a fagyasztóban 1 hónapig is eláll.

 

állítható keret sütéshez

kapcsos dobozok fagyasztáshoz, tároláshoz

dobozok tároláshoz, fagyasztáshoz

 

(Visited 230 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
eper mousse tortácska
previous
Eper mousse tortácska recept
következő
Tejszínes túrótorta málnával
  • 230 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

eper mousse tortácska
previous
Eper mousse tortácska recept
következő
Tejszínes túrótorta málnával

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás