0 0
Fehércsokis eperszelet

Fehércsokis eperszelet

Hozzávalók

  • Csokis joconda piskóta

  • Eper szósz

  • Fehér csoki mousse

Elkészítés

Megoszt

Vendégeket vársz? Vasárnap délutánra szeretnél egy igazán finom sütit? A fehércsokis eperszelet igazán jó választás. Próbáld ki!

(Visited 636 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Csokis joconda piskóta

Konyhai robotgépbe helyezzük az egész tojásokat, a mandula lisztet a 100 g cukorral (A) együtt. Alaposan kikeverjük, hogy habos legyen. Ebbe kerül az átszitált kakaó és a liszt. A géppel simára keverjük, majd az olvasztott vajat már spatulával adjuk a keverékhez, amit laza mozdulatokkal forgatunk bele.
A tojásfehérjét, a maradék 90 g cukrot (B) és a csipet sót habbá verjük és finoman az előző masszába keverjük.
Ez a piskóta tészta három darab 25 x 29 cm-es sütőlapra vagy tepsire elegendő. Igyekezzünk egyenlően eloszlatni a kész mennyiséget. Légkeveréses sütőben 160 fokon 12-14 percig sütjük.

Step 2
Mark as Complete

Eperszósz

Az epret és a cukrot a forrástól számított fél órán át lassú tűzön főzzük majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint hidegvízben beáztatjuk majd az eperhez adjuk.

Step 3
Mark as Complete

Fehércsoki Mousse

A zselatinlapokat jéghideg vízben leáztatjuk.
A fehér csokit a két tojással 50-60 fokig vízgőz felett melegítjük, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. A folyamatot a tál jeges fürdőbe való állításával gyorsíthatjuk.
Miután kihűlt, laza mozdulatokkal hozzáadjuk a felvert tejszínt majd elkeverjük. Végül belekerül a felázott zselatin. Hűtőbe helyezzük 3-4 órára, hogy a zselatin tegye a dolgát, vagyis stabil állagot adjon a mousse-nak.
Hűtőben 2-3 napig tárolható.

Step 4
Mark as Complete

Összeállítás

Az elkészült jogonda piskótából egy lapot a keretbe helyezünk, erre kerül az eperszósz fele, amit így összeállítva behelyezzük 20 percre a hűtőbe. Ez idő alatt elkészítjük a fehércsoki-mousse-t.
A hűtőből kivett eperszószos piskótára kerül a mousse fele, erre újabb eperszószos piskóta, újabb piskóta majd végül legfelülre a mousse másik fele. (Lentről indulva: Piskóta, eperszósz, mousse, piskóta, eperszósz, piskóta, mousse)
Szeletelés után félbe vágott eperszemekkel díszíthetjük.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
csokis szivacs piskóta
previous
Csokis szivacs piskóta
képviselőfánk, Craquelin
következő
Képviselő fánk
  • 636 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Csokis joconda piskóta
5 db tojás
100 g cukor A
150 g mandula liszt
37 g kakaó por
35 g liszt
30 g vaj olvasztott
3 db tojás fehérje
90 g cukor B
1 csipet
Eper szósz
400 g eper
120 g cukor
4 db lap zselatin
Fehér csoki mousse
2 db tojás
150 g fehér csoki
30 g cukor
500 ml tejszínhab lazára verve
5 db lap zselatin

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

csokis szivacs piskóta
previous
Csokis szivacs piskóta
képviselőfánk, Craquelin
következő
Képviselő fánk

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás