Jégzselé

A jégzselét nagyon sokféleképpen lehet felhasználni: tükörglazúr egyik alkotó eleme, lehet vele tortát, tortácskát át húzni, gyümölcsöket bevonni vele, hogy díszítő elemként is megőrizzék a frissességüket stb.
Sokáig lehet tárolni hűtve, zárható műanyag dobozban vagy üvegben 1 hónapig eláll.

Jégzselé:

  • 250 ml víz
  • 200 ml cukor
  • 20 g glükóz szirup
  • 50 g cukor
  • 8 g pektin
  • 2 g citromsav vagy citrom lé

A vizet cukorral és a glükóz sziruppal együtt elkezdjük főzni.

Amikor kb. 40 fokos akkor lassan állandó keverés (habverő) mellett beleszórjuk a cukor és pektin elegyét. Ha felforrt, kisebb gázon 4-5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük még a citromsavat vagy citromlevet.

Teljesen kihűlve használjuk fel.

(Visited 232 times, 1 visits today)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás