Ropogós fehércsoki (szórat)
Hozzávalók
-
150 g fehér csoki
-
100 g cukor
-
víz
Elkészítés
Ismét egy csodás desszert kiegészítő! Ropogós, látványos, sok helyen felhasználható és finom!
A csokit felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Egy üstbe helyezzük.
A cukorból és egy kevés vízből szirupot készítünk, és 120 fokig főzzük fel. Ha elérte a 120 fokot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a csokihoz. Habverővel addig keverjük még apró gömböcskék, morzsák nem keletkeznek belőle. Vigyázzunk arra, hogy ne tapadjon össze, morzsalékos maradjon készítés közben. Sütőlemezre terítjük és 70 fokon 2-3 órán át szárítjuk. Zárható dobozban 1 hétig hűtés nélkül tárolható.
Recept értékelések
Hozzávalók
150 g fehér csoki | |
100 g cukor | |
víz |