• Home
  • Torta
  • Joghurt-málna torta bársony bevonattal
0 0
Joghurt-málna torta bársony bevonattal

Joghurt-málna torta bársony bevonattal

Elkészítés

Megoszt

Dobjuk fel vidám nyárias ízekkel és színekkel ezeket a zord, zuzmarás téli napokat! Ehhez segítségül hoztunk egy finom torta receptet. Készítsétek el, próbáljátok ki, ízleljétek meg!

joghurt málna torta bársony bevonattal
Joghurt málna torta bársony bevonattal

Piskóta

  • 75 g vaj
  • 3 db tojás sárgája
  • 3 db tojás fehérje
  • 60 g cukor
  • 60 g liszt
  • 15 g kakaópor
  • fél kávés kanál sütőpor

A szobahőmérsékletű vajat és a tojás sárgáját kihabosítjuk és félre tesszük. Tojás fehérjével és a cukorral ugyanezt tesszük. Kimérjük a száraz összetevőket (liszt, kakaó, sütőpor) és össze is keverjük őket. A vajas tojás sárgájába lassan hogy ne nagyon törődjön, belekeverjük a fehérjét, majd a szárazanyagokat adjuk hozzá. Én ezt két 14 cm karikába sütöttem ki 2/3 1/3 arányba osztottam el hogy legyen egy vastagabb és egy vékonyabb karikám (de, süthetünk egy vastagabbat is, és hasonlóan 2/3 és 1/3 arányba vágjuk fel) 160 fokon 6-7 perc alatt sütjük ki (a vastagabbnak természetesen több idő kell).

Konfitált málna:

  • 300 g málna
  • 50 g+40 g cukor
  • 3 g pektin
  • 2 lap zselatin

A málnát 50 g cukorral feltesszük főzni, ha felforrt akkor lejjebb vesszük a tüzet és kb. 45 percig nagyon lassan főzzük. 40 g cukorral elkeverjük a pektint és állandó keverés közben hozzáadjuk a málnához és 5percig főni hagyjuk.

Ha kész van, akkor a felét félretesszük, mert azt a mousse-hoz használjuk fel, a másik felébe mehet az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatin és félre rakjuk.

Málna mousse:

  • 175 g konfitált málna
  • 1 db tojás fehérje
  • 10 g cukor
  • 200 ml felvert tejszín
  • 3 db lap zselatin

Hideg vízben beáztatjuk a zselatint. A tojás fehérjét a cukorral habbá verjük,majd hozzá keverjük a konfitált málnához ez után mehet hozzá a felvert tejszín, és végül a zselatin. (előzőleg hideg vízbe áztatott)

Joghurt krém:

  • 50 g cukrász krém (cukrász krém alaprecept)
  • 200 ml joghurt
  • 200 ml felvert tejszín
  • citromhéj
  • 4 db lap zselatin
  • ízlés szerint porcukor ha szükségét érezzük

A cukrász krémet simára keverjük, hozzáadjuk a citrom héjat, a porcukrot és a joghurtot. Jól elkeverjük, majd mehet hozzá a felvert tejszín is. Simára keverjük. Legvégén a zselatin kerül bele, de azt majd közvetlenül a töltés előtt adjuk hozzá.

Bársony spray:

  • 100 g fehér csoki (ideális lenne málna ízű csoki a Valhronától)
  • 100 g kakaóvaj
  • piros festék (speciális csokihoz való, vagy színezett kakaóvaj, vagy más zsírban oldódó festék)

A csokit és a kakaóvajjal együtt felolvasztjuk kb. 45 C° fokos legyen beszínezzük és már felhasználásra kész.

Amennyiben nincs lehetőségünk fújt bársony bevonat készítésére, akkor tükörglazúrral is helyettesíthetjük. Ehhez itt található recept: http://desszertmesek.hu/recipe/tukorglazur-alaprecept/

Összeállítás:

Vegyük elő a vastagabb lapot, vastag sima csővel nyomjuk rá a málna mousse-t úgy, hogy a mousse rétegek ne érjenek össze mert oda tesszük a konfitált málnát. Ha kész, mehet a fagyasztóba addig amíg előkészítjük a konfitált málnát, ami közben valószínűleg meg dermedt a zselatintól. Visszarakjuk a tűzre, épp hogy csak melegítünk rajta,  hogy újra folyós állaga legyen de ne legyen meleg éppen csak langyos.
Kivesszük a fagyasztóból a piskóta lapot és a szabadon hagyott részekbe betöltjük a málnát, majd vissza a jégre.

Elővesszük a szilikon tortaformát. Rögtön arra a tepsire, lemezre vagy tálcára helyezzük amin majd fagyasztani fogjuk. A joghurt krémbe bele keverjük az előzőleg hidege vízbe áztatott zselatint.

Öntünk egy kevés joghurt krémet a formába, kivesszük a fagyasztóból az előkészített piskótát (amin a mousse és a konfitált málna rajta van) és ráhelyezzük a krémre. Rátesszük a tortaforma felső részét és megigazgatjuk a mousse-os piskótát. Feltöltjük a formát a többi joghurt krémmel, egészen tele és végül a vékonyabb piskótával lezárjuk.

Egy éjszakán át fagyasztjuk, kivesszük és lefújjuk a bársony spray-el.
Nem muszáj díszíteni, mert önmagában is gyönyörű. de rakhatunk rá díszt is, ha szeretnénk. Én szárított citromhéjat, szárított tojáshab rudacskákat, vajkrémet, friss málnát és olajban kisütött menta levelet használtam díszítésként.

Két részes szilikon forma az Aliexpressről olcsón

Csillagcső készlet szilikon zsákkal olcsón

(Visited 3 945 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Túrófánk mangós joghurt ágyon
previous
Túrófánk mangó-joghurt ágyon recept
Almás diós tart
következő
Almás diós tartlet recept
  • 3 945 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Túrófánk mangós joghurt ágyon
previous
Túrófánk mangó-joghurt ágyon recept
Almás diós tart
következő
Almás diós tartlet recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás