
Csokis szivacs piskóta
Hozzávalók
-
120 g tojás fehérje
-
80 g tojás sárgája
-
40 g liszt
-
80 g porcukor
-
15 g kakaó por
Elkészítés
Számomra az egyik egyszerű, de annál látványosabb díszítő elem a szivacs piskóta. Most a csokis változat receptjét osztom meg!
A tojásfehérje, tojássárgája és a porcukor megy a robotgépbe, enyhén habosra keverjük. A fordulatot lassúra véve hozzáadjuk a lisztben elkevert kakaóport is. Sima masszává keverjük majd finom szűrőn keresztül egy hab szifonba töltjük. Én az ISI-t nagyon szeretem, nagyon megbízható márka. Magyarországon az Aldiban lehet időnként patront venni hozzá. Három patront csavarunk bele, majd 10 perc pihentetés után 2 dl-es papír poharakba töltjük a pohár 1/3-ig. Még a pohárba adagolás előtt a papírpohár oldalának alsó harmadán késsel beleszúrunk, hogy a keletkező gőz ki tudjon áramolni.
Mikróba tesszük és kb. 40 másodperc alatt készre sütjük. Amikor kihült kivágjuk a pohárból és 2 cm-es darabokra tépkedjük, amit utána sütőben 50 fokon ropogósra szárítunk. Látványos eleme a tányérunknak. Ha nem csokisat készítünk, akkor a kakaó helyett tegyünk bele lisztet és színezéket. Finom ízhatást érhetünk el gyümölcsporokkal (málnapor) vagy nagyon apróra őrölt mogyoróval is.
Recept értékelések
Hozzávalók
| 120 g tojás fehérje | |
| 80 g tojás sárgája | |
| 40 g liszt | |
| 80 g porcukor | |
| 15 g kakaó por |






