Áfonyás cupcake recept
Hozzávalók
-
Áfonyás cupcake
-
250 g liszt
-
150 g cukor
-
2 csapott teás kanál sütőpor
-
80 g vaj
-
1 db tojás
-
150 ml natúr joghurt
-
125 g áfonyafagyasztott is lehet
-
Díszítő krém (svájci vajkrém)
-
150 g tojás fehérje
-
300 g cukor
-
300 g vaj
Elkészítés
Az áfonyának rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre. Együk nyersen, főve vagy süssük cupcake-ba!
Íme egy finom recept hozzá:
Áfonyás cupcake 12db
Lisztet, sütőport, cukrot konyhai robotgépbe tesszük és elkeverjük, a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
Ez után a tojás, majd a joghurt és végül az áfonya következik.
Nem kell az áfonyát teljesen homogén masszává keverni, maradjon szép márványos!
Beletöltjük muffin formába és 160 C° fokon légkeveréssel 20 percig sütjük.
Díszítő krém (svájci vajkrém)
A cukrot és a tojás fehérjét vízgőz felett 72-75 fokig melegítjük (nem kell állandóan keverni kb. 5 percenként elég).
A vajat elkezdjük kihabosítani. Utána jégre rakjuk és lehűtjük a cukros tojásfehérjét.
Nagyon fontos hogy olyan hőmérsékletre kell hűteni ahány fokos a vaj, hogy ne ikrásodjon ki, szép egynemű legyen a krém.
Ha egyforma hőfokúak, akkor lassan a vajhoz csurgatjuk és készre keverjük.
Színezésként lila gél festéket használtam a Fractaltól. Ha nem díszítjük, akkor csak porccukorral meghintjük, de így nem cupcake-t készítettünk, hanem muffint.