Matcha teás macaron

Macaron recept:

  • 225 g mandula liszt
  • 225 g porcukor
  • 30 g kukorica keményítő
  • 90 g tojásfehérje
  • 85 g tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 200 g cukor
  • zöld festék

Kimérjük egy egyedénybe a mandula lisztet, átszitált porcukrot és a kukorica keményítőt. Ezeket az összetevőket kézzel, még így szárazon alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a 90 g tojásfehérjét és némi zöldfestéket. Célszerű gumikesztyűt húzni és úgy összekeverni, hogy ne fogja be a festék a kezünket! Egy üstben lassan habbá verjük a 85 g tojásfehérjét, az 50 g cukorral együtt.

Közben elkészítjük a szirupot: a 200 g cukrot annyi vízzel, ami ellepi, feltesszük főni egy edényben. Ha szirupunk elérte a 118 fokot, akkor vékony sugárban az üst falára csurgatva adjuk a közepesen kemény habbá vert tojás fehérjéhez (folyamatos keverés mellett).

Nagy sebességre kapcsolunk és így keverjük, míg le nem hűl egy kicsit. Akkor jó a hab, ha a habverőről csúcsosan visszahajlik. 1/3-át a mandulás masszánkhoz keverjük egy nagyobb fejű fakanállal vagy egy műanyagvégű lapáttal. Ha elkevertük, akkor mehet hozzá a többi hab és simára keverjük addig, míg nem folyik le a kanalunkról szalagosan. Szilikon lapra tetszés szerinti nagyságra nyomjuk, a végleges nagysága pármásod perc múlva lesz alakul ki. A szilikon lapot megemelve és leejtve egy kicsit oda is csaphatjuk az asztalra, hogy a légbuborékok kijöjjenek. 1 órát száradni hagyjuk, majd előmelegített 145 fokos sütőben 14 perc alatt kisütjük. Mikor kihűlt teljesen, leszedjük a szilikon lapról és betöltjük őket.

Töltelék:

  • 450 g olvasztott fehércsoki
  • 150 ml tejszín
  • 80 g vaj
  • 2 teás kanál matcha por

Belekeverjük a matcha port a tejszínbe, botmixerrel egyneműsítjük és felforraljuk. Ráöntjük az olvasztott fehércsokira és simára keverjük. Hozzáadjuk a vajat, amit szintén simára keverünk benne. Finom szűrőn átszűrjük, hűtőben kidermesztjük.

Töltés előtt félórával kivesszük a hűtőből, hogy puhább legyen töltés előtt.

(Visited 949 times, 1 visits today)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás