Kakaós fahéjas keksz
Karácsonykor nagyon szeretem az apró, színes, ízes ropogós vagy éppen puha kekszeket. Sok félék, mutatósak és nagyon-nagyon finomak!
Ez a fahéjas keksz nem sok hozzávalóból készül és szépen színesíti a megszokott süteménykínálatot. Készítsétek el!
Hozzávalók:
- 150 g puha vaj
- 75 g cukor
- 1 tk fahéj
- 225 g liszt
- 25 g kakaó
- 3 db egész tojás
- olvasztott csoki (díszítésnek)
- aprított pisztácia (díszítésnek)
Elkészítés:
A vajat és a cukrot a fahéjjal együtt robotgépben kihabosítjuk. Ez után egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindig megvárva hogy szépen elkeverje őket, csak aztán mehet a másik.
A lisztet és a kakaót egy edényben elkeverjük, és úgy szórjuk a habos vajhoz. Simára keverjük.
Habzsákból 6 mm-es cső segítségével sütőpapírra nyomjuk ki a kész tésztát.
160 fokon 10-12 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt egyik oldalát kimártjuk csokival és megszórjuk aprított pisztáciával, dióval, szeletelt mandulával vagy török mogyoróval.
Az olajos magvak pirítva mindig finomabbak!