• Home
  • Ingredient: víz

Ingredient: víz

víz

Macaron

Ki nem ismerné manapság ezt  a különleges finomságot?! A legkülönbözőbb színekben pompázik a cukrászdák, sőt már a boltok polcain is. Karácsony közeledtével egyre többen kísérleteznek vele otthon is, hiszen remek gasztro ajándék. Szerencsés esetben a színek az ízre is utalnak. Én itt natúr színben készítettem, mert ez illett a nugátos...
2019-03-29

Citrom chips

Hogyan készítsünk ropogós, egyenletes citrom-chipset? Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a citromot 2-2,5 mm vastagságúra (citromtól függ milyen vastagra, milyen a húsa). Főzzük fel a szirupot és forrón öntsük rá a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy minden citromkarika szirupban legyen. (Érdemes egy másik edényt, vagy szűrőt rátenni, hogy lenn tartsa...
2019-03-21

Ropogós fehércsoki (szórat)

Ismét egy csodás desszert kiegészítő! Ropogós, látványos, sok helyen felhasználható és finom! A csokit felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Egy üstbe helyezzük. A cukorból és egy kevés vízből szirupot készítünk, és 120 fokig főzzük fel. Ha elérte a 120 fokot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a csokihoz. Habverővel...
2019-03-21

Menta kaviár

Desszertek, pohárkrémek vagy üdítők kiegészítője lehet ez a színes, ízletes zselégyöngy, amit csak kaviárként hívunk magunk közt. 🙂 Minden alapanyagot egy edényben összemérünk és forrásig felfőzzük. 10 másodpercig hagyjuk forrni. Amikor kb. 70-80 fokos kivesszük mentát, leszűrjük és a szószadagoló flakonba töltjük. Az előre lehűtött olajat, magas edénybe, pohárba töltjük....
2019-02-06

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás