• Home
  • Ingredient: cukor

Ingredient: cukor

cukor

Macaron

Ki nem ismerné manapság ezt  a különleges finomságot?! A legkülönbözőbb színekben pompázik a cukrászdák, sőt már a boltok polcain is. Karácsony közeledtével egyre többen kísérleteznek vele otthon is, hiszen remek gasztro ajándék. Szerencsés esetben a színek az ízre is utalnak. Én itt natúr színben készítettem, mert ez illett a nugátos...
2019-03-29

Karamellel áthúzott mogyoró

Ez valami gyönyörűség! A desszertünk koronája! Elkészítés: Ahány desszertünk van, annyi szem mogyoróra van szükség. Mindegyik mogyorószembe egy fogvájót szúrunk úgy, hogy stabilan tartsa a mogyorószemet. A cukrot lassan sima karamellé olvasztjuk. Levesszük a tűzhelyről és elkezd hűlni. Méz sűrűségű legyen az állaga. Akkor jó a hőfoka, ha a belemártott...
2019-03-29

Nugát parfé

Először elkészítjük a Paté bombe-t. (Az első három összetevőből), ami 60 % tojássárgából és 40 % cukorból áll. A cukrot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felfőzzük 120 fokos sziruppá. A zselatint jéghideg vízben beáztatjuk. Közben a tojássárgáját kihabosítjuk. Ahogy elérte a cukor a 120 fokot, óvatosan hozzácsurgatjuk a tojássárgához...
2019-03-29

Nugát (Nutellához hasonló)

Nutellához hasonló? Sokkal finomabb… és egészségesebb! Pici, csinos üvegekben gasztro ajándéknak is csodás! Elkészítés: A mogyorót és a cukrot aprítógépbe (kutter) tesszük, amennyire csak lehet sima masszává aprítjuk. Ez után beletesszük a csokoládét és ezzel együtt tovább aprítjuk, zúzzuk. A végeredmény egy krémes, kenhető desszert összetevő. Figyelem, ha otthon készítjük,...
2019-03-29

Pisztáciás piskóta

Ez a pisztáciás piskóta remek alapot képezhet bármely hozzá illő nugátos, csokis, pisztáciás stb. parféhoz vagy desszerthez. Elkészítés (A hozzávalók egy tepsire, 30 x 50 cm elegendőek) 4 tojást és a cukrot enyhén habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula és pisztácia lisztet. Felverjük a tojásfehérjét és a cukrot habbá, hozzáadjuk az...
2019-03-29

Citrom chips

Hogyan készítsünk ropogós, egyenletes citrom-chipset? Alaposan mossuk meg és szeleteljük fel a citromot 2-2,5 mm vastagságúra (citromtól függ milyen vastagra, milyen a húsa). Főzzük fel a szirupot és forrón öntsük rá a citromkarikákra, ügyelve arra, hogy minden citromkarika szirupban legyen. (Érdemes egy másik edényt, vagy szűrőt rátenni, hogy lenn tartsa...
2019-03-21

Ropogós fehércsoki (szórat)

Ismét egy csodás desszert kiegészítő! Ropogós, látványos, sok helyen felhasználható és finom! A csokit felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben. Egy üstbe helyezzük. A cukorból és egy kevés vízből szirupot készítünk, és 120 fokig főzzük fel. Ha elérte a 120 fokot, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzáöntjük a csokihoz. Habverővel...
2019-03-21

Ropogós édes morzsa (streusel)

Ropogós, édes és vajas….hmmm nagyon finom!   Elkészítés: Mindent egybe mérünk, és kézzel lassan összegyúrjuk. Ne legyen homogén tészta, hanem darabos, morzsás. Sütőlemezre szórjuk, szépen szétterítjük. 160-170 fokon légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihült, felhasználás céljától függően, nyújtófával vagy aprító géppel kisebb szemcséjűre tördeljük. Zárható műanyag dobozban...
2019-02-06

Menta kaviár

Desszertek, pohárkrémek vagy üdítők kiegészítője lehet ez a színes, ízletes zselégyöngy, amit csak kaviárként hívunk magunk közt. 🙂 Minden alapanyagot egy edényben összemérünk és forrásig felfőzzük. 10 másodpercig hagyjuk forrni. Amikor kb. 70-80 fokos kivesszük mentát, leszűrjük és a szószadagoló flakonba töltjük. Az előre lehűtött olajat, magas edénybe, pohárba töltjük....
2019-02-06

Mandulás piskóta

Ezt a gazdag összetevőkből álló finom mandulás piskótát egyik alkalommal a fehér kávé mousse alá használtuk fel, de több hozzá illő desszert alapja is lehet. Elkészítés: A hozzávalók 1 tepsire vonatkoznak (30 x 50 cm) 4 tojást és a cukrot enyhén habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula lisztet. Felverjük a tojásfehérjét...
2019-02-06

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás