Csokis-banános macaron

Kóstoltatok már mogyorólisztből készült macaront? Ne hagyjátok ki, igazi kuriózum! A banántöltelék, nem csak banán ízű, hanem valódi, finom alapanyagokból készült, pedig isteni finom!

Töltelék:

  • 150 g érett banán
  • 40 g cukor
  • 85 g tejszín
  • 320 g fehér csoki
  • 110 g vaj

A 150 g banánt összeturmixoljuk a cukorral és a folyékony tejszínnel. Feltesszük főni. A fehér csokit felolvasztjuk vízgőz felett vagy mikróban. Amikor felforrt a banános mixünk akkor azt a felolvasztott csokira öntjük és simára keverjük.

Végül a szobahőmérsékletű vaj kerül bele. Botmixer segítségével simára mixeljük. Hűtőbe helyezzük, míg meg nem dermed (4-5 óra kb.)

Macaron:

  • 225 g mogyoró liszt vagy apróra darált mogyoró
  • 225 g porcukor
  • 30 g kakaó por
  • 10 g kukorica keményítő
  • 90 g tojásfehérje
  • 85 g tojásfehérje
  • 50 g cukor
  • 200 g cukor

Egy megfelelő nagyságú tálba összemérjük a következő alapanyagokat: mogyoró liszt, porcukor, kakaó por, keményítő. Ezeket az alapanyagokat jó alaposan el keverjük egymással. Hozzámérjük a 90 g tojásfehérjét és egy marcipánhoz hasonló masszát gyúrunk belőle.

200 g cukrot feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ép ellepi (a vízmennyiség nem lényeges, mert úgy is hőfokot mérünk, ha picit több a víz, akkor tovább kell forralni) 118 fokig főzzük.

A 85 g tojásfehérjét pedig elkezdjük lassan habbá verni az 50 g cukorral. Ideális esetben egy időben verődik fel a hab és lesz kész a szirup. Nagyon vékony sugárban csurgatjuk a tojásfehérjéhez a szirupot közepes sebességen. Ahogy benne van az összes szirup, maximum sebességre kapcsolunk és így keverjük kb. 5 percig, míg ki nem hűl egy kicsit.

Ha kihűlt, akkor 1/3-át a mogyorós masszához adjuk és egy nagy fejű fakanállal vagy egy spatula segítségével eldolgozzuk. Majd az összes többi tojáshabot is hozzáadjuk és elkeverjük. Addig keverjük míg nem folyik le a spatulánkról szép szalagosan. Habzsákba töltjük a macaron masszánkat, melybe egy 8 mm-es sima csövet helyeztünk (nekem ez a kedvencem, de lehet kisebbet vagy nagyobbat használni, ki milyet szeretne.

Szilikonlapra nyomjuk a 100 ft-os nagyságú korongokat. Ha tele van a lap, akkor egy párszor emeljük fel és ejtsük az asztalra, hogy a felesleges levegő kimenjen.

Amikor megvan, akkor 45-70 percet száradni hagyjuk. 130 fokos sütőben 18-22 perc alatt sütjük ki.

Várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor szedjük le szilikon lapokról. Összepárosítjuk őket és betöltjük a finom banános ganázzsal.

(Visited 2 730 times, 1 visits today)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás