3 0
Karamellás körte szelet – recept

Karamellás körte szelet – recept

Hozzávalók

  • Csokis felvert

  • Eszterházy felvert

  • Karamellás tükörglazúr

  • Vanília krém

  • Karamell töltelék

Elkészítés

Megoszt

Ősz van, tombol a zamatos körte szezon. Vajon mi lenne, ha karamellel és egy kis pörkölt dióval párosítanánk ezt a finom gyümölcsöt?

Megmutatom!

Az összetevők telefonon nézve a lap alján találhatók.

karamellás körte recept
karamellás körte recept
(Visited 6 580 times, 2 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Csokis felvert

Az egész tojásokat 40 g cukorral kihabosítjuk, belekeverjük a mandula lisztet és félre tesszük.
A tojásfehérjét a 20 g cukorral habbá verjük. Lazán összekeverjük az egész tojásos masszát a tojásfehérjével és hozzáadjuk a kakaós lisztet. Összedolgozzuk és mehet hozzá az olvasztott vaj.
160 C°-on 8-10 perc alatt készre sütjük.

Step 2
Mark as Complete

Eszterházy felvert

Az előzőleg enyhén megpirított diót ledaráljuk és összekeverjük a liszttel. A cukrot a tojás fehérjével habbá verjük majd, hozzáadjuk a diós lisztet.
A 30 x 24 cm –es keretet sablonként használva, belekenjük a piskótát sütőpapírra vagy szilikon lapra, majd leemeljük róla a sablont.
A felvertet 165 C °- légkeverésen kb. 12 percig sütjük.

Step 3
Mark as Complete

Karamellás tükör glazúr

A cukrot a glükóz sziruppal karamellizáljuk, majd mehet bele a felforrósított tejszín. Simára keverjük és hozzáadjuk a fehér csokit és a beáztatott zselatint. Átszűrjük és a felhasználásig hűtőbe helyezzük hogy lehűljön, mert 33-35 fokon fogjuk használni.

Step 4
Mark as Complete

Vanília krém

A cukrászkrém elkészítése:
Hozzávalók:

1 liter tej
100 g vaníliás puding por
3 tojás sárgája
50 g vaj
150 g cukor
kikapart vanília rúd

A tejet a cukorral és a kikapart vaníliával feltesszük a tűzhelyre melegedni. A kimért pudingport és a tojás sárgáját és kb. 1 dl langyos tejet botmixerrel simára keverjük. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk ezt a keveréket. Forrásig főzzük. Üstben lassú keveréssel hűtjük, amikor nagyjából 60 fokos, hozzáadjuk a vajat és tovább hűtjük. A keverve hűtés előnye, hogy szép, egynemű krémet kapunk. Tároláskor fóliát tegyünk az edény tetejére, hogy ne „bőrösödjön”. Ez a cukrászkrém recept nagyobb adag (kb. 1,2 liter)

A cukrászkrémet tejszínhabbal simára keverjük, majd hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott és felolvasztott zselatint.

Step 5
Mark as Complete

Karamell töltelék

A cukrot és a glükóz szirupot felolvasztjuk egy magas falú edényben. Ha karamellizálódott, akkor mehet bele a vaj. Utána a tejszín következik. Tipp: Ha a tejszínt felforraljuk, nem fog annyira csapkodni, ha beleöntjük a forró karamellbe.
Amikor simára kevertük, akkor finom szűrőn keresztül leszűrjük és hozzáadjuk a körtét és az agar-agart. Felfőzzük, amikor egyet rottyan levesszük, és az időközben hidegvízben leáztatott zselatin lapokat is hozzá adjuk.

Step 6
Mark as Complete

Összeállítás

Csokis lapot tesszük le az aljára, erre rakjuk a karamellás körtét. Mehet a hűtőbe egy fél órára. Utána az Eszterházy lapot helyezzük rá arra pedig a vanília krémet.
Próbáljuk minél szebben egyenesre simítani, hogy a glazúr szépen egyenletesen fedje be.
Végül a karamellás tükör glazúrt a többinél hasonló módon felmelegítjük 33-35 fokra, botmixerrel simára és levegő mentesre keverjük, majd a vanília krémre öntjük.
Kb. 3 órát pihentetjük a hűtőben, utána szépen szeletelhető.

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Tükör glazúr montázs
previous
Csokoládés tükörglazúr recept
Cukrász krém, vanília krém
következő
Cukrász krém, alap krém, vanília krém recept
  • 6 580 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Hozzávalók

Csokis felvert
2 db tojás
40 g cukor
50 g mandula liszt
70 g tojás fehérje
20 g cukor
20 g liszt
25 g kakaó por
20 g vaj olvasztott
Eszterházy felvert
120 g tojás fehérje
140 g cukor
140 g dió darált
25 g liszt
fahéj
Karamellás tükörglazúr
120 g cukor
100 g glükóz szirup
150 g tejszín
40 g fehér csoki
4 db lap zselatin
Vanília krém
100 g cukrászkrém
200 g tejszínhab
3 db lap zselatin
Karamell töltelék
270 g cukor
50 g glükóz szirup
50 g vaj
290 ml tejszín
3-4 db körte apróra vágva
5 g agar-agar
4 db lap zselatin

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tükör glazúr montázs
previous
Csokoládés tükörglazúr recept
Cukrász krém, vanília krém
következő
Cukrász krém, alap krém, vanília krém recept

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás