Csokoládés tükörglazúr recept
Hozzávalók
-
Csokoládés tükörglazúr
-
75 ml víz
-
150 g cukor
-
150 g glükóz szirup
-
100 g sűrített tej
-
5 db lap zselatin
-
150 g étcsokoládé
-
igény szerint Fekete gél festék
Elkészítés
Hogyan lesz fényes a torta bevonata? Hogyan készítsük a mostanában nagyon divatos tükörglazúrt? Szívesen elmondom! Most egy csokis változatot mutatok be.
Csokoládés tükörglazúr elkészítése
A vízből, cukorból és glükózból 103 C°-os cukor szirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért csokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. (egy hétig tárolhatjuk hűtőben) Igény szerint fekete festéket tehetünk bele, hogy sötétebb legyen a glazúr és ettől szebb a fénye is. Én Fractal fekete gélfestéket használok.
Recept értékelések
Hozzávalók
Csokoládés tükörglazúr |
|
75 ml víz | |
150 g cukor | |
150 g glükóz szirup | |
100 g sűrített tej | |
5 db lap zselatin | |
150 g étcsokoládé | |
igény szerint Fekete gél festék |