Ganache (Ganázs)
Hozzávalók
-
500 g étcsokoládé
-
500 ml tejszín
-
50 g glükóz szirup
Elkészítés
Az egyik legegyszerűbb és leginkább sokoldalú cukrászati félkész termék. Használhatjuk sütemények töltésére, bevonására. Készülhet étcsokoládéból, tejcsokoládéból és fehér csokoládéból is.
A tejszínt és a glükóz szirupot felforraljuk, amikor kész, ráöntjük a csokilencsére (aprított csokoládéra). Egy két percig állni hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki, majd óvatosan habverővel keverjük, hogy minél kevesebb levegő jusson bele. Botmixerrel is ajánlatos keverni, mert sima, egynemű és levegő mentes marad. Kihűtjük. Némely receptnél szoba hőmérsékletű állapotban használjuk (Nem túl szilárd, kenhető)
Recept értékelések
Hozzávalók
500 g étcsokoládé | |
500 ml tejszín | |
50 g glükóz szirup |