Kakaós fahéjas keksz

Karácsonykor nagyon szeretem az apró, színes, ízes ropogós vagy éppen puha kekszeket. Sok félék, mutatósak és nagyon-nagyon finomak!
Ez a fahéjas keksz nem sok hozzávalóból készül és szépen színesíti a megszokott süteménykínálatot. Készítsétek el!

Hozzávalók:

  • 150 g puha vaj
  • 75 g cukor
  • 1 tk fahéj
  • 225 g liszt
  • 25 g kakaó
  • 3 db egész tojás
  • olvasztott csoki (díszítésnek)
  • aprított pisztácia (díszítésnek)

Elkészítés:

A vajat és a cukrot a fahéjjal együtt robotgépben kihabosítjuk. Ez után egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindig megvárva hogy szépen elkeverje őket, csak aztán mehet a másik.
A lisztet és a kakaót egy edényben elkeverjük, és úgy szórjuk a habos vajhoz. Simára keverjük.

Habzsákból 6 mm-es cső segítségével sütőpapírra nyomjuk ki a kész tésztát.
160 fokon 10-12 perc alatt kisütjük. Amikor kihűlt egyik oldalát kimártjuk csokival és megszórjuk aprított pisztáciával, dióval, szeletelt mandulával vagy török mogyoróval.
Az olajos magvak pirítva mindig finomabbak!

(Visited 405 times, 1 visits today)

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás