0 0
Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal

Vaníliás alma szelet tejszínes borhabbal

Elkészítés

Megoszt

Ezzel az ízig vérig őszi szelettel senki nem nyúl mellé, ha úgy dönt, hogy hétvégére elkészíti. Finom friss almával, egy leheletnyi fehérborral és a mogyorós felverttel belopja magát a szívünkbe és a gyakran készítendő sütik listájára.

Készítsétek el, kóstoljátok meg!

Mogyorós felvert:

  • 80 g vaj
  • csipet só
  • 4 db tojás sárgája
  • 10 g étolaj
  • 70 g cukor
  • 130 g darált pirított török mogyoró
  • 40 g liszt
  • 4 db tojás fehérje
  • 60 g cukor

A vajat sóval, étolajjal és 70 g cukorral elkezdjük habosítani. Egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat. Kimérjük a pirított darált török mogyorót és a lisztet és össze is keverjük.
Mikor a vaj jó kihabosodott, hozzáadjuk a mogyorós lisztes keveréket. A tojásfehérjéket közepes habbá verjük a 60 g cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a vajas, tojás sárgájás, mogyorós részhez.
Ha szép egynemű a felvertünk, akkor egy sütőpapírral kibélelt lemezre kenjük. Ez a mennyiség egy 29*49 cm-es sütőlemezhez elegendő. 165 C° fokon légkeveréssel 12 perc alatt kisütjük.

 

Vaníliás alma töltelék:

  • 500 g aprított alma
  • diónyi vaj
  • 1 db narancs héja és leve
  • barna cukor ízlés szerinti mennyiség (kb. 1 ek.)
  • fahéj
  • 300 g cukrász krém (recept itt: Cukrászkrém 2.)
  • 200 g tejszínhab
  • 4 db lapzselatin (10 g por)

Az aprított almákat egy serpenyőben, diónyi vajon puhára pároljuk fahéjjal, barna cukorral, narancshéjjal és a levével együtt.

Ha meg puhult, egy szűrőbe öntjük és hagyjuk kihűlni és lecsepegni. Kikeverjük simára a cukrászkrémet, hozzáadjuk a tejszínhabot, majd a teljesen kihűlt almákat forgatjuk bele. A zselatin lapokat 7 percig jéghideg vízbe áztatjuk, felmelegítjük, és a krémhez adjuk.

 

Tejszínes borhab:

  • 4 db tojás sárgája
  • 120 g cukor
  • 150 ml száraz fehér bor
  • 300 g tejszínhab
  • 5 db lap zselatin

4 db tojás sárgáját, a cukrot és a fehér bort vízgőz fölé helyezzük. Habverővel állandó keverés mellett habosítjuk és 80-82 fokig melegítjük.
Ez után egy konyhagép üstjébe öntjük és lassú fordulaton állandó keverés mellet kihűtjük. A zselatinokat jéghideg vízbe áztatjuk 7 percre. Közben, ha kihűlt a borhab, nagyon óvatosan hogy minél kevésbé törjön, beleforgatjuk a tejszínhabot és végül a felolvasztott zselatint.

Összeállítás:

A mogyorós felvertet elfelezzük. Az egyik felét egy állítható keretbe rakjuk. Erre kerül a vaníliás-almás töltelék.

Szépen egyenesre igazítjuk, majd lefedjük a felvertünk másik felével és berakjuk a hűtőbe, egy kicsit kihűlni (könnyebb lesz vele dolgozni a továbbiakban). Ez idő alatt elkészítjük a borhabot. Amikor elkészültünk vele, kivesszük a félkész szeletünket és ráöntjük. Szép simára elegyengetjük, majd mehet vissza a hűtőbe egy éjszakára, de minimum 4-5 órára hogy megkössön a zselatin.

A tetejét fahéjas kakaóval szórjuk meg.

(Visited 643 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Cukrászkrém 2.
previous
Cukrászkrém 2.
Körtés tiramisu szelet
következő
Tiramisu szelet körtével
  • 643 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cukrászkrém 2.
previous
Cukrászkrém 2.
Körtés tiramisu szelet
következő
Tiramisu szelet körtével

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás