0 0
Tejszínes túrótorta málnával

Tejszínes túrótorta málnával

Elkészítés

Megoszt

Csalogassuk elő a tavaszt ezzel a málnás túrótortával! Friss színeivel, zamatos ízével méltó koronája lehet egy baráti, családi ünnepségeknek. Készítsétek el!

Piskóta:

  • 100 g tojás fehérje
  • 50 g cukor
  • 40 g liszt
  • 40 g mandula liszt

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztet és a mandula lisztet kimérjük és összekeverjük. Ha a tojásfehérje felverődött, nem kell nagyon keményre, akkor óvatosan, hogy ne nagyon törjön a hab, belekeverjük a lisztes mandulát. Kép lapot sütünk belőle, az egyiket db 14 cm átmérőjű és 2 cm magas karikába töltjük, a másikat pedig egy 18 cm átmérőjű karikába. 160 fokon 6-7 perc alatt kisütjük. A karikából kiemeljük és lefordítva kihűtjük.

Málna töltelék:

  • 200 g málna
  • 40 g cukor
  • 1 g pektin
  • 20 g cukor
  • 2 lap zselatin

A málnát és a 40 g cukrot elkezdjük alacsony hőfokon főzni egy órán át. Kimérjük a 20 g cukrot és elkeverjük benne, az 1g pektint. Állandó keverés mellet hozzáadjuk a málnához és még 5 percig picit magasabb hőfokon főzzük. Közben jéghideg vízbe beáztatjuk a zselatint, és azt is a főzethez adjuk. A következő lépésként egy 14 cm átmérőjű, 2 cm magas karikát folpackkal becsomagolunk, majd beleöntjük a málnatölteléket ráhelyezzük a 14 cm-es piskótát, majd mehet a hűtőbe hogy kidermedjen.

Tejszínes túró krém:

  • 100 g túró
  • 50 g fehér csoki
  • 400 ml tejszín
  • 5 db lapzselatin
  • reszelt citromhéj
  • ízlés szerint cukor

A fehér csokit és egy kis tejszínt egy edénybe tűz fölött addig melegítünk, míg fel nem olvad, és el tudjuk keverni a tejszínnel. A konyhai robotgép táljában öntjük és hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat, esetleg egy kis porcukrot. Elkeverjük az összetevőket.

A maradék tejszínt habbá verjük és a túrós masszához keverjük. Úgy jó, ha egy kicsit folyós a krémünk, mert jobban kitölti a formát. A zselatint csak közvetlenül a töltés előtt adjuk hozzá.

Színes tükör glazúr

(Az áthúzás előtti napon készítjük)

  • 75 ml víz
  • 150 g cukor
  • 150 g glükóz szirup
  • 120 g sűrített tej
  • 5 db lap zselatin
  • 165 g fehér csoki
  • fehér és málna-piros színezék (Fractal gélfesték)

A vízből, cukorból és glükózból 103 C°-os cukorszirupot főzünk. Fontos a hőfok! Amíg a cukorszirup fő, kimérjük a többi összetevőt. Amikor 103 C°-os, levesszük a tűzhelyről és beletesszük a kimért fehércsokoládét. Óvatos mozdulatokkal simára keverjük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön bele sok levegő! Hozzáadjuk a sűrített tejet, elkeverjük, majd végül a zselatin kerül bele. Botmixerrel nagyon óvatosan, úgy hogy ne kerüljön bele levegő, átkeverjük. Zárható fedeles edényben egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Tükörglazúr keveréséhez mérőedény

 

Összeállítás:

A torta karikából kivágjuk a málnatöltelékes piskótát, a közepét kiszúrjuk, hogy bele tudjuk a formába helyezni. (Fánk formájú, a receptben szereplő szilikon forma.) Torta szilikon forma
A krémbe keverjük a zselatint, és a forma kb. 1/3-ig öntjük. Beleigazítjuk a töltelékünket, málnás résszel lefelé, majd a formát teljesen megtöltjük a túrókrémmel. Praktikus már töltés előtt arra helyezni a formát, amin majd a fagyasztóba tesszük, mert nem fog elmozdulni meg kifolyni a krém.
Ha kifagyott kivesszük a formából, rácsra tesszük és áthúzzuk a tükör glazúrral, amelyet két színben, fehérben és pirosban készítünk el. El kell dönteni melyik az alapszín abból, kell több. Az alapszínbe csurgatjuk a másik színt és a kettőt együtt öntve húzzuk át a tortát.
A forma alakjának köszönhetően csíkos lesz, ahogy lecsurog rajta a glazúr. Ha megkötött egy picit a glazúr, levesszük a rácsról és a 18 cm-es piskóta karikára helyezzük, aminek szintén kiszúrtuk a közepét. Friss málnával díszítjük.

Kattints rá! 🙂

 

Tejszínes túrótorta
Tejszínes túrótorta málnával

Tükörglazúr keveréséhez mérőedény

Torta szilikon forma

 

(Visited 1 433 times, 1 visits today)

Recept értékelések

Még nem készült értékelés ehhez a recepthez, az alábbi űrlapon készíthető az első:
Szaftos csoki kocka
previous
Szaftos csoki kocka recept
Karemellizált körte tart
következő
Karamellizált körte tartlet mogyoróval és tejkrémmel
  • 1 433 Megtekintés
  • Közepes

Megosztás az alábbival:

vagy megosztás az alábbi webcím másolásával

Receptjeimhez rakom

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Szaftos csoki kocka
previous
Szaftos csoki kocka recept
Karemellizált körte tart
következő
Karamellizált körte tartlet mogyoróval és tejkrémmel

Hozzászólás írása

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás